Power Plus, un plus de valoare pentru proiectul tău!

Dual Power - 20V & 40V

Știm cu toții cât este de important să fim eficienți în orice proiect pe care îl derulăm. În timpul lucrărilor, este nevoie de numeroase scule electrice, iar acest aspect poate să ne îngreuneze munca. Soluția de care putem beneficia este compatibilitatea dintre acestea și ușurința de utilizare a sculelor electrice. Gama portabilă este recomandată pentru proiectele semi-profesionale și pentru cele hobby.  Îți oferă o flexibilitate mai mare în utilizare și pot fi folosite oriunde. Cel mai important este să utilizezi acumulatorii potriviți. Ai auzit despre DUAL POWER și beneficiile oferite? Află mai multe

9 obiceiuri care îți vor salva sculele electrice cu acumulatori

Scule electrice cu acumulator

Ți-ai cumpărat recent o sculă electrică cu acumulator? Știi ce trebuie să faci pentru prelungirea duratei de viață a acumulatorilor? Datele statistice indică faptul că modul de utilizare reprezintă factorul care influenţează cel mai mult durata de viaţă a unui acumulator. În acest sens, există și câteva reguli „de aur” privind sculele electrice cu acumulatori, iar respectarea acestora poate duce, pe termen lung, la creșterea duratei de viață a echipamentului. Vezi mai jos ce anume trebuie să faci pentru a-ți proteja sculele electrice cu acumulatori:

 1. Dacă maşina este prevăzută cu mai multe viteze, folosește întotdeauna treapta corespunzătoare tipului de lucru şi anume:Scule electrice cu acumulator Bosch
  • pentru lucrări care necesită efort mare din partea maşinii, folosește treapta cea mai mică de viteză;
  • pentru lucrări cu efort mic sau găurire cu diametre până la 6mm poți utiliza treapta mare de viteză;
  • folosește întodeauna treptele ambreiajului pentru lucrările de înșurubare, în acest fel protejezi motorul, acumulatorul şi întrerupătorul maşinii.
 2. Un acumulator nou de tip NiCd sau NiMh, necesită între 5-7 cicluri de încărcare până să atingă capacitatea maximă de lucru;
 3. Evită să încarci scula electrică parțial, dar și descărcarea completă;
 4. Nu încărca un acumulator cald, așteaptă ca acesta să se răcească;
 5. Încărcă acumulatorul sculei electrice cât mai aproape de momentul utilizării;
 6. Nu expune încărcătorii sau acumulatorii la căldură excesivă (pe acoperiș, în mașină);
 7. Nu forța răcirea acumulatorului prin introducerea acestuia în frigider;
 8. Nu ține acumulatorul în ploaie sau umezeală;
 9. Nu racorda un încărcător la un generator sau la transformator ridicător de tensiune întrucât riști să se defecteze.

Acumulatori NiCd (Nichel-Cadmiu), NiMh (Nichel-Metal-Hibrid) sau Li-Ion (Lithiu-Ion)?

Fiecare tip de acumulator reîncărcabil are propriile avantaje și dezavantaje, motiv pentru care este bine să alegi  în funcție de domeniul de utilizare, dar și de gradul de utilizare. Principala diferență dintre acumulatorii NiMh și NiCd este că primul oferă un nivel de autonomie mult mai crescut, față de omologul NiCd. Cu alte cuvinte, capacitatea unui acumulator NiMh este aproximativ de două ori mai mare față de capacitatea unui acumulator NiCd.

Acumulatorii NiCd au tendința de a dezvolta așa-numitul  „efect de memorie”, fenomen mai puțin probabil la acumulatorii NiMh. Aceștia sunt, de asemenea, mai prietenoși cu mediu înconjurător decât NiCd, deoarece nu conțin metale grele. Pe de altă parte,  acumulatorii Li-Ion produc aceeași energie ca și acumulatorii NiMh, dar cântăresc cu aproximativ 20% -35% mai puțin. Acest lucru este un mare plus dacă avem în vedere faptul că o greutate scăzută a acumulatorului permite utilizatorului să se folosească de o singură mână pentru a manevra scula electrică.  Un alt motiv pentru care bateriile Li-Ion au devenit atât de populare se referă la faptul că acestea nu dezvoltă „efectul de memorie”, sunt prietenoase cu mediul înconjurător și nu conțin materiale toxice (cadmiu sau mercur).

NiCd

Avantaje:

 • Cicluri de viață mai lungi;
 • Reacționează mai bine la lucrul la temperaturi scăzute;
 • Un nivel mai scăzut de auto-descărcare de gestiune (față de NiMh).

Dezavantaje:

 • Greutate crescută;
 • Efect de memorie.

NiMh

Avantaje:

 • Mai ușor decât acumulatorii NiCd;
 • Capacitate dublă față de acumulatorii NiCd.

Dezavantaje:

 • Mai puține cicluri de viață;
 • Timp de funcționare mai scurt;
 • Nu reacționează bine la lucrul la temperaturi scăzute.

Li-Ion

Avantaje:

 • Prietenos cu mediul înconjurător;
 • Înaltă performanță pe timp rece;
 • Ciclu de viață crescut (față de NiCd și NiMh);
 • Timp mai scăzut de încărcare.

Dezavantaje:

 • Stagii incipiente de cercetare;
 • Poate exploda dacă este lasat în lumina directă a soarelui;
 • Deteriorare permanentă a bateriei dacă este ținut descărcat.

Prima aplicație care protejează acumulatorii sculelor electrice

Prima aplicație care protejează acumulatorii sculelor electrice

Tehnologia telefoanelor inteligente este folosită tot mai mult de constructorii profesioniști pentru a crește productivitatea și pentru a lucra mai eficient, iar orice sculă electrică DeWalt dotată cu acumulatori  XR 18V Tool CONNECT (de 2.0 sau 5.0AH)  poate fi conectată la un dispozitiv mobil pe o distanță de 30 de metri prin intermediul aplicației Tool CONNECT – un sistem cu conectivitate Bluetooth ce asigură constructorilor profesioniști un mod mai rapid, ușor și inteligent de a întreține scule profesionale DeWalt.  Prin intermediul aplicației puteți să:

 • Verificați rapid dacă mai multe scule sunt la locul lor și dacă acumulatorii sunt încărcați;
 • Puteți opri sculele dacă acestea nu mai sunt în zona de lucru agreată;
 • Puteți împrumuta sculele pentru o perioada specifică de timp;
 • Puteți crea alerte personalizate pentru a monitoriza sănătatea și performanța acumulatorilor.

 

Avantajele aplicației Tool CONNECT de la DeWalt:Prima aplicație care protejează acumulatorii sculelor electrice

Managementul inventarului

După ce au fost conectați prin intermediul aplicației Tool CONNECT, acumulatorii (și sculele electrice aferente) pot fi localizați și identificați cu ușurintă. Inventarul rapid poate fi făcut la începutul și sfârșitul unei lucrări pentru a vă asigura că toți acumulatorii sunt complet încărcați și se află în imediata vecinătate. Obiectele uitate sau rătăcite pot fi identificate cu ușurință, fără căutări ce vă consumă timpul.

Funcția “Împrumută”

Funcția “Împrumuta” a aplicației Tool CONNECT permite proprietarilor ținerea evidenței sculelor împrumutate. Aplicația va dezactiva automat acumulatorul și va notifica proprietarul asupra datei de expirare a împrumutului.

 Securitate

În cazul unui furt sau dacă sculele depășesc perimetrul de lucru definit, constructorii profesionali pot dezactiva automat acumulatorul Tool CONNECT pentru a preveni utilizarea acestuia.

 Personalizare și diagnosticare

Utilizatorii aplicației Tool CONNECT își pot crea alerte pentru a monitoriza statusul acumulatorilor. Aceste notificări includ alerte pentru nivel scăzut de încărcare și pot vedea timpul rămas de folosire. Utilizatorul poate alege să dezactiveze acumulatorul când acesta se află în afara razei de acoperire sau în cazul unor temperaturi mari de funcționare, pentru a evita deteriorarea acumulatorului.

Aplicația DeWalt Tool CONNECT este disponibilă pentru descărcare gratuită în App Store pentru telefoanele inteligente (modelele iPhone 4, 5, 6 și mai noi) și tablete (iPad Mini și modelele Air) ce folosesc un sistem de operare iOS.

 

Mașina de găurit cu talpă magnetică Ruko RS 15 AK: cel puțin trei beneficii pentru utilizator

Mașină de găurit cu talpă magnetică RUKO RS 15 AK

Mașina de găurit cu talpă magnetică, cu acumulator, Ruko RS 15-AK este alegerea optimă pentru orice profesionist! Modelul Ruko RS 15-AK convinge prin beneficiile pe care le aduce operatorului, de la manevrabilitate până la greutate redusă.

Mașina de găurit cu talpă magnetică beneficiază de  tehnologia avansată Li-Ion ce permite până la 108 găuri cu acumulatorul încărcat, cu un timp de reîncărcare de numai 60 de minute. Astfel, modelul RS 15-AK  de la Ruko permite lucrul în regim continuu, fără întreruperi. Pe lângă maximizarea performanțelor, siguranța utilizatorului este garantată de sistemul de protecție la suprasarcină iar, datorită greutății sale reduse, mașina de găurit este și ușor de manevrat. Întrucât este echipată cu acumulator, mașina este recomandată  în special pentru utilizarea pe șantier sau în zone izolate, cu acces limitat la rețeaua electrică.

Acumulator mașină de găurit cu talpă magnetică Ruko RS 15 AK

Mașina de găurit cu talpă magnetică se poate achiziționa din showroom-ul Metatools Ploiești, situat pe strada Poligonului, nr.2. De asemenea, în magazinul Metatools veți găsi o gamă vastă de unelte de precizie Ruko, de la burghie, carotiere, freze biax, mașini de frezat până la agenți de răcire și lubrifianți.

Detalii tehnice

 • Forța de strâgere magnetică: 10.000 N
 • Putere nominală: 1.500 W
 • Viteză de rotație: 510 rpm
 • Elevație: 230 mm
 • Tensiunea acumulatorului: 37 V / 7,6 Ah Li
 • Sistem fixare unealtă: prindere Weldon 19 mm (3/4″)
 • Mandrină: 1-13 mm cu adaptor
 • Diam. max. găurire cu burghie elicoidale: 13 mm
 • Diam. max. găurire cu carotă: 36 mm
 • Adâncimea maximă de prelucrare: 30/55 mm