Săptămâna Porților Deschise la Metatools Pitești

Metatools, unul dintre cei mai importanți furnizori de scule electrice profesionale, utilaje pentru construcții și echipamente pentru grădinărit organizează, în perioada 27 martie-31 martie 2017, cel mai mare eveniment demonstrativ din Pitești.

Bosch, Makita, Nilfisk, DeWalt și Ridgid, 5 producători de top la nivel internațional, vin la sediul Metatools din Pitești, pentru a prezenta cele mai noi scule electrice și echipamente de curățenie, dar și echipamente pentru domeniul industrial și al construcțiilor.

„Cu o suprafață de peste 540 mp, showroom-ul Metatools situat pe Strada Depozitelor 12 oferă piteștenilor aceleași game de produse profesionale și servicii de calitate cu care ne-am obișnuit clienții. Piteștenii pasionați de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră în domeniul construcțiilor și al industriei sunt invitați în perioada 27 martie – 31 martie la un eveniment cu totul inedit. 5 zile pline de activități, concursuri și demonstrații tehnice.”, a declarat Alexandru Popescu, managerul magazinului Metatools Pitești.

Clienții vor fi întâmpinați cu muzică, baloane, vor savura o cafea alături de echipa Metatools și vor pleca acasă cu produse promoționale. De asemenea, aceștia vor participa la tombolele și concursurile de îndemânare,  în cadrul cărora vor putea  câștiga scule electrice, smartwatch-uri, boxe portabile, stick-uri de memorie și multe alte premii.

Pe data de 27 martie, zi dedicată producătorului Bosch, participanții la eveniment vor avea ocazia vadă în acțiune noile pânze pentru fierăstrăul sabie Bosch produse pe baza tehnologiei cu carburi metalice. Acesta sunt soluția perfectă pentru cele mai dificile situații, de exemplu pentru tăierea caroseriei în cazul unui accident de circulație sau a pentru tăierea ramelor de ferestre cu șuruburi întărite.

Producătorul japonez Makita prezintă, pe 28 martie, gama PPG (păduri, parcuri și grădini),  astfel că toți cei pasionați de grădinărit sunt invitați la demonstrațiile tehnice. Pe data de 29 martie,  clienții pot vedea la lucrul produsele Nilfisk  – unul dintre fabricanţii de top de echipamente profesionale pentru curăţenie, cu o experință de 105 ani în industrie.

Pe 30 martie, clienții sunt așteptați la sediul Metatools pentru testarea gamei DeWalt Flexvolt, gamă lansată în România anul trecut, la sediul Metatools din Ploiești. Săptămâna Porților Deschise se încheie pe data de 31 martie, zi dedicată Ridgid – producator internațional de scule pentru diagnosticare, inspectare şi localizare, scule pentru instalatori și scule pentru domeniul Oil&Gas. Clienții vor avea ocazia să învețe, direct de la producător, cum să utilizeze corect cele mai noi modele de mașini de filetat și echipamente pentru video-inspecție conducte.

Showroom-ul Metatools Pitești oferă soluții avantajoase, prin intermediul unei game vaste de produse și brand-uri recunoscute la nivel internațional, dar și servicii integrate de închirieri scule electrice și utilaje, service și service mobil.

Pocket Assistant, noua aplicație de la Bosch

Bosch Pocket Assistant

Pocket Assistant este noua aplicație lansată pe piața din România de către producătorul german Bosch. Aplicația se adresează tuturor celor care își doresc informații la îndemână, printr-un singur click.  Aplicația este unică deoarece folosește un set complex de algoritmi pentru analizarea și obținerea unor imagini de înaltă rezoluție. Aceasta înseamnă că, în loc să scaneze un cod de bare, utilizatorii pot pur și simplu fotografia produsul folosind camera foto a smartphone-ului.  App-ul permite scanarea sculelor Bosch ambalate şi neambalate, precum şi a accesoriilor pentru acestea. Aplicația se poate descarca gratuit de pe Google Play sau din App Store.

Indispensabil pentru toți pasionații de grătar!

Dacă și ție îți place să îți petreci timpul în aer liber, la grătar cu prietenii sau familia, atunci echipamentul pe care îl vom prezenta în continuare trebuie să facă parte neapărat din kit-ul tău pentru weekend! Indiferent unde pregătești grătarul, de acum te poți relaxa. Suflanta pentru grătar IXO îţi încinge fără efort cărbunii.

Bosch-IXOIXO-Bosch

 

Ce trebuie să faci? Scoate capacul negru frontal al șurubelniței tale Bosch IXO,  fixează rapid printr-o închidere cu clic accesoriul pentru barbecue (suflanta pentru grătar), se trece mâna prin bucla curelei de siguranță și se acționează simplu întrerupătorul roșu.

Rezultatul? Cărbunii sunt încinși instant, iar tu te transformi în regele grătarului.

Uită tot ceea ce știai despre zugrăvitul pereților!

Bosch-trafalet-electric

Este simplu să uiți tot ceea ce știai despre zugrăvitul tradițional al pereților cu trafaletul electric Bosch PPR 250! Conceput pentru zugrăvirea suprafeţelor mari, cum sunt plafoanele şi pereţii, PPR 250 te ajută să lucrezi mult mai eficient și să pompezi exact cantitatea de vopsea necesară. După încheierea lucrării, sistemul se poate goli şi curăţa rapid cu tehnologia EasyClean. În acest scop, toate piesele parcurse de vopsea sunt îndepărtate şi spălate fără unelte. Mai mult, pompare directă a vopselei se face din orice găleată de vopsea uzuală din comerţ, pentru lucrul rapid.

trafalet electric bosch

Caracteristicile trafaletului electric Bosch PPR 250

 • Aplicarea tuturor vopselelor uzuale de dispersie sau pe bază de latex, în cea mai mare parte fără diluant;
 • Cuplajul cu înălţime reglabilă pentru racordarea la găleata cu vopsea garantează alimentarea sigură cu vopsea şi transportul fără probleme;
 • Pentru proiecte de zugrăvire de mai mică anvergură sau pentru zugrăvirea în locurile înguste, poate fi utilizat aplicatorul de vopsea fără tijă prelungitoare;
 • Scula electrică este prevăzută cu protecţie împotriva stropilor de apă (clasa de protecţie IPx4);
 • Putere nominală de numai 35 W şi zgomot de funcţionare redus;
 • Telecomandă radio inovatoare pentru comandarea bazei.

Cum funcționează?

Suprafaţa ce urmează a fi vopsită trebuie să fie curată, uscată şi degresată. În cazul utilizării în spaţii interioare, toate suprafeţele neacoperite ar putea fi murdărite. De aceea, pregătește temeinic zonele învecinate suprafeţei ce urmează a fi vopsită:

 • Acoperă cu bandă adezivă podeaua, obiectele de mobilier, tocurile uşilor şi ale ferestrelor etc. În mod suplimentar, poți adăuga material de mascare (folie, carton) sub găleata de vopsea şi sub unitatea de bază.
 • Începe din colţurile încăperi, apoi zugrăvește plafonul, iar la sfârşit ceilalţi pereţi. Dacă zugrăvești conform acestei proceduri, departe de fereastră, adică cu lumină incidentă, vor dispărea optic toate suprapunerile de vopsea şi vei evita formarea umbrelor inestetice.

trafalet-electric trafalet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu o putere nominală de 35 W și o capacitate de pompare de 0 – 400 g/min, trafaletul electric de la Bosch te ajută să economisești timp.  Tehnologia PaintControl asigură cele mai bune rezultate prin reglarea constantă a debitului de vopsea, astfel că și costurile sunt mult mai reduse.

Alegerea burghiului: de la teorie la practică

Deși inițial alegerea burghiului pare o joacă de copil, în momentul în care ești pus în fața alegerii lucrurile nu mai sunt atât de simple, mai ales dacă nu ai câteva informații de bază. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să identifici corect materialul pe care dorești să-l prelucrezi, pentru că de aici începe discuția cu vânzătorul din magazin.

Ce trebuie să știi

Pentru găurirea în metal (aluminiu, cupru, alamă, zinc, fier şi oţel nealiat) se recomandă să utilizezi burghiele HSS cu vârf şlefuit, în timp ce pentru găurirea în lemn se recomandă burghiele pentru lemn cu vârf de centrare lung cu două muchii pretăietoare. Dacă ai de realizat găuri în lemn de dimensiuni mai mari, atunci recomandăm burghiele freză, sfredele pentru fasonare sau burghiele pentru găuri de şarniere. De asemenea, pentru găuri mai adânci în lemn există burghiele elicoidale cu tijă hexagonală.

Dacă prelucrezi zidărie din clincher, cărămidă sau beton, aceste tipuri de materiale necesită utilizarea unei maşini de găurit cu percuţie sau a unui ciocan rotopercutor. Dacă totuşi zidul este construit din cărămidă cu goluri, iar materialul este  poros, atunci se va găuri fără percuţie. Acelaşi lucru este valabil pentru cărămida poroasă şi pereţii din plăci. Pentru toate lucrările  enumerate anterior este necesar să alegi un burghiu pentru piatră, întrucât vârful acestuia este echipat cu plăcuţe din carburi metalice ideale pentru găurirea betonului.

Burghiu Bosch

Noțiuni de bază privind materialele

Lemnul este materialul cel mai frecvent utilizat de meşterii amatori. De obicei, acesta se clasifică în lemn de esenţă moale şi tare. Speciile de lemn de esenţă moale autohtone sunt: plopul, răchita, teiul, mesteacănul, aninul, molidul şi bradul. Speciile de lemn de esenţă tare din pădurile autohtone sunt: fagul, pinul, castanul, frasinul, nucul şi carpenul. Prin rezistenţa lemnului se înţelege rezistenţa la forţe care pot acţiona din exterior, deci rezistenţa la tracţiune, presare sau îndoire. Vorbim de plasticitate atunci când putem arcui sau încovoia lemnul, fără ca acesta să revină înapoi la forma iniţială. Clasificăm ca fiind elastic lemnul care revine la forma sa iniţială după arcuire.

Metalele sunt frecvent folosite la construcţia de case. În timp ce ciocanul, şurubelniţa, dalta şi cleştele au o utilizare universală, pentru tăierea, formarea şi îmbinarea metalului sunt necesare scule speciale. Ferăstraiele pentru metal au pânze cu dantură fină şi sunt călite special. Tabla se taie cu foarfece pentru tablă, iar pentru tăierea oţelului există pânze speciale pentru ferăstraie verticale. Metalele se îmbină prin înşurubare sau nituire (asamblare prin forţă) cât şi prin lipire sau sudare (asamblare prin lipire).

Materialele plastice se impart în trei categorii. Majoritatea materialelor plastice pe care le folosim zi de zi sunt termoplaste, respectiv se vor topi dacă temperatura este prea mare. Prima categorie se diferentiaza de a doua – duroplastele, care nu se topesc prin încălzire, ci se descompun. A treia categorie de materiale plastice sunt elastomerii. Caracteristica lor principală  este că se pot întinde la cel puţin dublul lungimii lor iar după ce li se dă drumul, revin la forma iniţială. La tăierea duroplastelor precum acrilul sau PVC-ul trebuie să folosiţi ferăstraie cu turaţie cât mai mare şi pânze de ferăstrău cu dinţi placaţi cu carburi metalice. În plus, la găurirea şi tăierea duroplastelor, materialul şi echipamentul trebuie răcite întotdeauna cu produse adecvate. Foliile, PVC-ul moale, plexiglasul şi tuburile din plastic groase de 2–4 mm pot fi tăiate fără probleme cu foarfeca electrică. La tăierea plexiglasului cu maşini se degajă aşchii foarte ascuţite, motiv pentru care maşina trebuie să fie echipată cu o instalaţie de aspirare. Mai mult, este obligatoriu ca utilizatorul să poarte ochelari de protecţie şi mască de protecţie a respiraţiei.

Cinci caracteristici ale noului burghiu pentru găurire cu percuție SDS-plus-5X

Noul burghiu pentru găurire cu percuție SDS-plus-5X

SDS plus-5X este noul burghiu pentru găurire cu percuție de la Bosch ce oferă o găurire eficientă, dar și rezistență la impactul cu armăturaDesignul unic, asimetric al pastilei, în combinație cu canalele largi și scurte de eliminare a prafului asigură evacuarea rapidă, dar și o viteza crescută de găurire, în condiții de uzură minimă.

O altă caracteristică a burghiului de la Bosch este și vârful special pentru o centrare exactă în beton, dar și  geometria cu 4 tăișuri care împiedică blocarea în armatură. De asemenea, tot designul special al burghiului pentru găurire cu percuție SDS-plus-5X nu permite ruperea pastilei.

Când și de ce ai nevoie de un termodetector?

Când spunem termodetector, ne gândim instinctiv la un echipament care măsoară temperatura.  Acum probabil te gândești cu ce te ajută efectiv un termodetector. Puțin mai jos îți vom explica de ce este bine să utilizezi un astfel de aparat.

În primul rând trebuie menționat faptul că există termodetectoare profesionale, dar și pentru meșteri, așa că inițial vom analiza benefiicile pentru utilizatorii casnici. În casă, un astfel de echipament măsoară rapid temperatura suprafeţelor, temperatura ambiantă dar şi umiditatea aerului. Cu ce te ajută să știi toate aceste informații? Pentru localizarea rapidă a punţilor termice şi a zonelor cu pericol de dezvoltare a mucegaiului. Prin utilizarea unui astfel de aparat economisești energie și trăiești mai sănătos.

Indiferent dacă este vorba despre o fereastră neetanșă, o faţadă prost izolată sau o umiditate a aerului prea mare în locuință – există o multitudine de  cauze care pot favoriza apariţia mucegaiului. Un termodetector te ajută să depistezi imediat locurile care prezintă risc astfel că poți acționa la timp, înaintea formării unui climat ambiental care să pună în pericol sănătatea ta și a familiei.

bosch-termodetectortermodetector-Bosch-2

Sfaturi pentru prevenirea pericolului de dezvoltare a mucegaiului:

 • Asigură suficient aer proaspăt în locuință;
 • Încălzește continuu camerele în timpul zilei și scade temperatura pe timpul nopţii;
 • Evită răcirea completă a camerei prin aerisire îndelungată;
 • Nu amplasa piese de mobilier în fața radiatoarelor, ci  la o distanţă minimă de aprox. 5 cm de perete;
 • Nu utiliza umidificatoare de aer suplimentare.

Pentru electricieni, instalatori sau pentru tehnicieni, termodetectorul este un instrument ce înregistrează cu ușurință nivelul de temperatură și umiditate din locația analizată. Ca și în cazul utilizatorilor casnici, constructorii pot verifica cu ajutorul unui termodetector profesional dacă totul este bine izolat sau dacă sunt necesare lucrări suplimentare. În acest mod, profesioniștii au la îndemână un instrument care să confirme faptul că lucrarea a fost finalizată cu succes, dar și că toate informațiile se pot  stoca cu ușurință pe e-mail sau pe smartphone.

gis-1000 gis-1000-c-Bosch

 

7 tehnologii de siguranță care scad riscul de accident pe șantier

Utilizarea sculelor electrice necesită foarte multă atenție, întrucât riscul de accidentare la utilizare este destul de mare. De cele mai multe ori însă, utilizatorii uită de pericolul la care se supun prin neutilizarea echipamentului de protecție adecvat lucrării pe care o realizează, sau din cauza faptului că nu își asigură un minim de confort înainte de a începe utilizarea propriu-zisă a sculei electrice.

bosch-power-tools

Pentru evitarea pericolelor, întotdeauna citiți instrucțiunile de utilizare, mai ales atunci când utilizați un echipament pentru prima dată. Mai jos îți vom prezenta 7 tehnologii de siguranță pe care producătorul german Bosch le-a dezvoltat pentru utilizatori:

 1. Sistemul de aspirare al prafului – pentru că un mediu de lucru plin de praf nu prezintă numai pericol de incendiu,  dar vă poate dăuna şi sănătăţii. Vaporii de sudură, pudra de cuarț sau azbestul pot duce la aparția, pe termen lung, a unor probleme de sănătate precum: astm, azbestoză, COPD sau pneumoconioză.
 2. Vibration Control –  o tehnologie foarte eficientă de amortizare care decuplează mânerele de sursa vibraţiilor. Lipsa unui astfel de sistem duce la creșterea riscului de apariție a sindromul de vibraţie Mână-Braţ (HAVS), care are ca și simptome principale: amorţeală, senzaţia de furnicături în degete, dar și o durere la nivelul articulațiilor.
 3. Frâna de siguranță – sesizează blocajul accesoriului, oprind imediat polizorul. Cu ajutorul acestui sistem țineți scula electrică sub control și evitați riscul de rănire a încheieturilor.
 4. Protecția la repornire – după o pană de curent, scula electrică trebuie oprită în mod activ înainte de a putea fi repornită. În acest fel se evită o repornire involuntară a sculei electrice, iar riscul de accident este cu mult diminuat.
 5. Apărătoare rezistentă la torsiune – ruperea discurilor la polizoare este extrem de periculoasă, întrucât fragmentele desprinse sunt ascuţite şi zboară cu o viteză incredibil de mare. O astfel de apărătoare rezistentă la torsiune se blochează pe poziţie, asigurând astfel direcționarea fragmentelor de disc în direcţia opusă utilizatorului.
 6. Electronic Rotation Control – un senzor de accelerare integrat detectează mișcările bruște ale sculei electrice şi opreşte rotirea accesoriului.
 7. Cuplajul de siguranță – asigură un grad crescut de securitate a muncii, întrucât oprește motorul dacă burghiul se blochează în beton înainte ca unealta să înceapă să se răsucească.

Syneon Chip – Eficienţă energetică inteligentă

Syneon Chip

Noua inovație de la Bosch – Syneon Chip – promite furnizarea unui raport optim între putere şi rezistenţă, dozând astfel energia furnizată de acumulator, în funcție de necesitățile utilizatorului. Concret, acest cip asigură reglarea  energiei furnizate de acumulator. Raportul dintre turaţie şi cuplu este optim adaptat la procesul de lucru, iar cantitatea de energie eliberată este exact cea necesară. Astfel,  sculele electrice cu acumulator lucrează întotdeauna cu putere optimă şi rezistenţă maximă pentru orice proiect.

Nu există scăderi de energie la descărcarea acumulatorului, în schimb sculele electrice cu acumulator Bosch cu Syneon Chip lucrează întotdeauna cu putere maximă până la capăt. În plus, toate sculele electrice cu acumulator Bosch sunt echipate cu cei mai noi acumulatori litiu-ion.

Acumulatorii au o  greutate redusă, sunt întotdeauna gata de utilizare şi pot fi încărcaţi total sau parţial în orice moment. Mai mult, sunt disponibili în sistemul flexibil Power4All, adică un singur acumulator şi un încărcător se pot utiliza la toate sculele şi uneltele de grădină ale sistemului puternic de 18 V sau ale sistemului compact de 10,8 V.

Primele scule Bosch pentru meşterii amatori cu motor EC fără perii colectoare

PSR şi PSB LI-2 Ergonomic sunt primele scule Bosch pentru meşterii amatori cu motor EC fără perii colectoare. Acest tip de motor dezvoltă mai multă putere, lucrează mai eficient energetic şi, datorită rotirii fără frecare, are o durată de viaţă mai lungă decât motoarele DC clasice. Cu noua maşină de găurit/înşurubat cu acumulator PSR 18 LI-2 Ergonomic şi noua maşină de găurit cu percuţie cu acumulator PSB 18 LI-2 Ergonomic, meşterii amatori stăpânesc perfect orice proiect, mai ales că design-ul unică asigură o manevrare comodă şi neagresivă în orice poziţie.

Sculele electrice sunt cu 20% mai compacte şi cu 10% mai uşoare decât modele anterioare, permiţând astfel atingerea preciziei maxime fără un efort suplimentar. Datorită celui de-al doilea mâner şi a poziţiei înalte de prindere pot fi executate ergonomic şi fără efort lucrări de înşurubare şi găurire. Aceasta o confirmă şi sigla de calitate AGR acordată de comisia independentă de verificare a Asociaţiei „Acţiunea un spate sănătos (AGR)“ sculelor electrice din seria Ergonomic.

Modelul PSR este optim pentru lucrul în materiale moi precum lemnul, în timp ce modelul PSB reprezintă opţiunea corectă la găurirea şi înşurubarea în piatră masivă. Ambele scule electrice sunt echipate cu acumulatorii litiu-ion 2,5 Ah de ultimă generaţie.

Bosch PSR & PSB Ergonomic