Cum reziști o săptămână fără curent electric de la rețea

generator-curent-electric

Problemele la rețeaua electrică lovesc atunci când nu te aștepți, iar lipsa curentului electric se poate transforma într-o problemă serioasă în cazul în care te împiedică să îți desfășori activitatea. Și noi ne-am confruntat recent cu o defecțiune la sistemul de alimentare cu energie electrică, problemă care s-a concretizat într-o săptămână întreagă fără curent electric de la rețea.

Generator curent electric Pramac GSW 30
Generator Pramac GSW 30

Din fericire, soluția am găsit-o chiar în parcul nostru de închirieri generatoare de pe Poligonului 2! Pentru noi soluția s-a numit Pramac GSW 30 Y, un grup electrogen dotat cu motor Yanmar pe motorină. Cu o autonomie prelungită, generatorul electric staționar Pramac GSW 30 Y este o sursă ideală de alimentare, fiind în același timp și cea mai bună de protecție împotriva întreruperilor prelungite de curent, în special pentru firmele sau locațiile care au un necesar crescut de energie electrică.

Întrucât a fost utilizat ca principala sursă de alimentare cu electricitate, generatorul a funcționat 24 de ore din 24, consumând în medie 3l de motorină pe oră, în funcție de încărcarea generatorului.  Pentru că în interiorul showroom-ului, în sediul administrativ și în sediul de service/service mobil avem foarte multă aparatură consumatoare de curent electric, sarcina maximă a ajuns la 14,5 kW în timpul zilei. Pe timp de noapte sarcina minimă a fost de 3 kW.

Și totuși care este soluția dacă tu nu ai un generator de curent la îndemână sau nu îți permiți să îți achiziționezi unul pentru back-up? Închiriezi un generator de curent electric! Am implementat un sistem foarte flexibil prin care oferim spre închiriere o gamă variată de generatoare de curent electric, iar procedura este foarte simplă.

Ori de câte ori de afli în situația în care ne-am aflat și noi, amintește-ți că Metatools îți oferă o gamă de generatoare cu puteri ce variază între 1 kVA și 3.200 kVA, pentru toate situațiile și necesitățile. În plus, îți putem livra și pune în funcțiune generatorul în orice zonă a țării.

Din fericire, nu trebuie să știi nimic despre întreținerea unui generator, întrucât echipa de service mobil Metatools se va ocupa de întreținerea grupului electrogen pe toată perioada de închiriere. Notează-ți numerele noastre de telefon (0374 473 034/ 0744 585 556) și sună-ne când ai nevoie de un generator de curent electric, sau de service pentru generatorul tău!

Inchirieri generatoare

Service generatoare și compresoare – serviciu oferit de compania Metatools

Sediul diviziei service Metatools

Compania Metatools,  unul dintre cei mai importanți furnizori de echipamente şi utilaje tehnologice pentru domeniul industrial şi al construcţiilor din județul Prahova, oferă servicii de punere în funcțiune, reparații, intervenții de urgență sau mentenanță pentru o gamă vastă de echipamente industriale, prin intermediul departamentului de service-ului mobil.

Pentru utilajele ce nu se pot transporta (generatoare de curent electric, compresoare), reparațiile se realizează la sediul beneficiarului. În acest caz, echipele de service mobil intervin rapid şi eficient, fie că este vorba de şantiere, locuințe, clădiri de birouri sau exploatări petroliere, iar autoutilitarele firmei sunt complet dotate ca ateliere mobile. Întrucât echipele de service participă activ la stagii de pregătire profesională și training-uri, clienții pot fi siguri că echipamentele beneficiază de o expertiză specializată.

Pe pagina web a companiei, la secțiunea Proiecte, clienții pot găsi câteva dintre lucrările executate, serviciile prestate și produsele livrate. Tot aici veți putea vedea care au fost soluțiile identificate de tehnicienii și inginerii Metatools pentru soluționarea provocărilor întâmpinate pe teren.

Care sunt beneficiile accesării service-ului mobil Metatools?

 • Echipe dedicate ce intervin rapid la sediul beneficiarului;
 • Stoc permanent de piese de schimb și consumabile – utilizarea de piese și consumabile originale;
 • Se asigură training cu personalul utilizator;
 • Personal tehnic instruit pentru rezolvarea  problemelor tehnice;
 • Accent pe mentenanța preventivă – diagnosticări și verificări din timp ale generatorului;
 • Intervenții la sediul clientului, pe întreg teritoriul României: clădiri de birouri, instituții, sonde de foraj petrolier, șantiere, spații comerciale etc.

Ți-ai putea imagina o lume fără curent electric?

Inchirieri generatoare

Într-o lume în care alimentarea cu energie a devenit mai importantă ca oricând, generatoarele de curent reprezintă cea mai bună metodă de protecție împotriva întreruperilor prelungite de curent, dar și soluția optimă pentru zonele în care nu există rețea electrică. Generatoarele de curent sunt o soluție pentru toate cerinţele, întrucât oferă energie acolo unde rețeaua electrică nu ajunge, energie neîntreruptă acolo unde reţeaua nu poate înceta să funcţioneze sau energie pentru lucru și spații urbane.

Compania Metatools, furnizorilor de echipamente şi utilaje tehnologice pentru domeniul industrial şi al construcţiilor de peste 17 ani, a implementat un sistem foarte flexibil prin care oferă spre închiriere o gamă variată de grupuri electrogene. Beneficiile accesării serviciului de închirieri:

 • Specialiștii noștri pot livra și monta grupurile electrogene în orice zonă a țării
 • Economii semnificative întrucât echipamentele generează costuri doar pe perioada utilizării
 • Instruirea personalului desemnat de către beneficiar pentru utilizare
 • Întreținerea grupurilor electrogene pe perioada de închiriere, prin intermediul diviziei de service mobil
 • Siguranța unor grupuri electrogene de cea mai bună calitate, cu norme și standarde stricte privind fiabilitatea și siguranța utilizatorului
 • Consultanță tehnică gratuită
 • Gamă de produse ce răspunde nevoilor de putere și versatilitate, indiferent de domeniul de aplicare
 • Procedură simplă de închiriere

Generatoare de curent pentru șantier, aplicații publice sau industriale

Inchirieri generatoare industriale

Fie că este vorba despre grupuri electrogene capotate insonorizate, necapotate sau containerizare, vă propunem o gama vastă de generatoare, pentru utilizare continuă sau pentru backup, cu posibilitate de anclanșare automată. De asemenea, în funcție de necesitățile de pe șantier, vă oferim și posibilitatea conectării în paralel a mai multor generatoare. Pe lângă domeniul construcțiilor, se oferă soluții inclusiv pentru spații comerciale, clădiri de birouri, spitale sau alte instituții. Indiferent de necesitățile de lucru, inginerii noștri vă pot furniza soluții de cea mai bună calitate, la prețuri competitive.

Toate generatoarele de curent furnizate de Metatools sunt conforme din punct de vedere al nivelurilor de emisie noxe și siguranță (panouri blocabile, carcasă rezistentă la foc), ceea ce la transformă în soluția ideală pentru orice aplicație publică sau industrială.

 • Puteri cuprinse între 110 kVA – 600 kVA
 • Sistem de răcire apă/antigel
 • Capacitatea rezervorului poate ajunge până 636 litri
 • Motoare diesel cu 6 cilindrii în linie, respectiv 8 cilindrii în V
 • Branduri de motoare: Volvo, Deutz, Perkins
 • Regulator de tensiune electronic
 • Regulator de turație electronic
 • Aspirație aer motor Turbo cu intercooler
 • Autonomie de funcționare de lungă durată
 • Nivel de zgomot cuprinse între: 68-76 db(A)

Pe lângă oferta standard, la cerere, se pot realiza și sisteme personalizate care să răspundă nevoilor de putere și versatilitate, indiferent de domeniul de aplicare. Clienții Metatools beneficiază de service mobil, indiferent de zona în care se află, atât în perioada de garanție cât și în cea de post-garanție. De asemenea, pe lângă intervențiile de urgență, service-ul mobil oferă și posibilitatea încheierii unui contract pentru realizarea de verificări periodice. Contactează acum un inginer Metatools!