Află ce brand a lansat recent un motoferăstrău destinat exclusiv pentru îngrijirea copacilor

Motoferăstrău foarte ușor pentru îngrijirea copacilor, de 1.3 kW, cu motor 2-MIX

Brandul german STIHL a lansat recent un motofierăstău destinat exclusiv pentru întreținerea copacilor și conceput special pentru lucrările la înălţime. MS 193 T, căci acesta este noul model de motofierăstrău STIHL, este mic și are doar 3.3 kg.  La nivel de dotare, MS 193 T beneficiază de un motor cu tehnlogie 2-MIX, cu evacuare îmbunătățită cu până la 50%, iar șina are doar 30 de cm, dimensiunea ideală atunci când vine vorba de tăiat crengi mai subțiri sau mai groase. Tehnologia 2-MIX este prezentă pe toate motoferăstraiele STIHL, cu motoare în doi timpi, în timp ce pentru motoarele în patru timpi a fost dezvoltată tehnologia 4-MIX.

Un motor cu 2-MIX este cu adevărat ecologic pentru că și emisiile de noxe sunt reduse cu până la 70%, iar față de un motor standard un 2-MIX sau 4-MIX consumă cu până la 20% mai puțin. Conceput special pentru îngrijirea copacilor și destinat atât utilizatorilor casnici cât și celor profesioniștilor, MS 193 T este ideal pentru cei care întrețin spații verzi.

Motoferăstrău foarte ușor pentru îngrijirea copacilor, de 1.3 kW, cu motor 2-MIX

Noile motounelte de la Makita, prietenoase cu mediul înconjurător

Motoutilaje Makita

Familia motouneltelor Makita destinate îngrijirii parcurilor, pădurilor și grădinilor s-a mărit cu încă 8 produse noi: un atomizor cu motor în 4 timpi, două modele noi de motocoase, o mașină de tuns gard viu la înălțime, un motofierăstrău emondor, o suflantă compatibilă cu acumulatori 18V și două modele noi de fierăstraie electrice cu lanț.

Noile echipamente de la Makita fac din îngrijirea parcurilor sau a grădinilor a activitate mult mai plăcută, ce necesită mai puțin efort. Mai mult, datorită echipării cu motor MM4, acestea sunt prietenoase cu mediul înconjurător. MM4 este un motor în 4 timpi de mici dimensiuni, cu o eficiență ridicată a consumului de combustibil și emisii curate, fiind la fel de mic și puternic ca și un motor în 2 timpi.  Conform producătorului, la motoarele MM4, nivelul emisiilor de HC+NOx (hidrocarburi+oxid de azot) este de 10 ori mai mic decât cel al unui motor în 2 timpi și mult mai mic decât limita emisilor stabilite în Statele Unite și Europa.

Noul atomizor Makita PM7651H cu motor în 4 timpi beneficiază de funcția de amestecare în rezervor a substanței de stropi, este echipat cu un mâner multifuncțional ergonomic și pârghie pentru reglarea volumului de substanță stropit. Acesta este recomandat pentru realizarea operațiunilor de stropit în lucrări de pomicultură, viticultură sau legumicultură.

Atomizor Makita PM7651H

Noutăți de la Makita găsim și în materie de mașini de tuns gard viu, un exemplu fiind noua mașină de tuns gard viu la înălțime cu motor în 4 timpi  – Makita EN4950H. Aceasta are un design ergonomic pentru o utilizare facilă în poziții de lucru dificile, o capacitate cilindrică de 25,4 cmc și este foarte ușor de transportat.

Mașină tuns gard viu Makita EN4950H

 

 

Emondorul  Makita EY2650H25H cu motor în 4 timpi este ideal pentru operațiunile de tăiat și toaletat la înalțime. Tija telescopică se extinde de la 2.72m până la 3.92m, ceea ce înseamnă că permite tăierea crengilor până la o înalțime de aproape 4 m. Modelul Makita EY2650H25H este echipat cu un motor MM4 eficient și ax cu manșon cauciucat pentru o prindere sigură și o utilizare confortabilă.

Emondor Makita EY2650H25H cu motor în 4 timpi

Makita introduce pe piața din România și două modele noi de fierăstraie electrice cu lanț, respectiv UC3550A și UC4050A. Cu o putere de 2.000 W și o greutate de 5.5 kg și destinate unor sarcini de intensitate medie, acestea sunt recomandate pentru tăierea lemnului pentru foc sau a lemnului pentru construcții.  Un alt produs nou este și suflanta DUB183Z,  compatibilă cu acumulatori 18V și recomandată pentru îndepărtarea resturilor vegetale. Echipată cu un mâner ergonomic cauciucat și cu un tub cu capăt curbat plat pentru suflat suprafețe extinse, noul echipament de la Makita  asigură o utilizare confortabilă, cu posibilitate de reglare în oricare din cele trei trepte.

Fierastrău cu lanț Makita UC4050ASuflantă Makita DUB183ZPe lângă noile motounelte de la Makita, în showroom-ul Metatools din strada Poligonului, nr. 2, găsești o gamă variată de scule electrice profesionale și accesorii Makita. Mai mult, dacă ai un echipament Makita pe care vrei să îl repari, divizia de service Metatools desfășoară revizii şi reparaţii la toate sculele şi utilajele electrice sau pneumatice, aflate atât în perioada de garanţie, cât şi în cea de post-garanţie.

Norbert Pick, membru al consiliului executiv STIHL AG, a vizitat sediul companiei Metatools

Delegație STIHL in vizită la METATOOLS

Domnul Norbert Pick, membru al consiliului executiv STIHL AG și responsabil Vânzări și Marketing la nivel global, a vizitat sediul companiei METATOOLS din Ploiești, cu ocazia actualizării conceptului de prezentare al motouneltelor STIHL la punctul de vânzare.

Începând de luna aceasta, clienții vor descoperi în showroom-ul Metatools un nou concept de prezentare la punctul de vânzare STIHL, conform tendințelor la nivel european, ca urmare a unui proiect de investiții concretizat în dotări cu sisteme de prezentare a produselor, mobilier pentru atelierul de service, semnalizare exterioară și interioară.  Clienții care trec pragul magazinului Metatools vor găsi întreaga gamă de motounelte STIHL și VIKING pentru casă, parcuri și grădini, de la motofierăstraie până la iMow, robotul ultra-inteligent pentru tuns iarba.

Actualizarea conceptului vizual vine o dată cu extinderea showroom-ului Metatools, la un spațiu de 550 mp. Spațiul generos din interiorul showroom-ului, împreună cu etajul dedicat echipamentelor pentru protecția muncii, permite clienților să descopere gama vastă de produse comercializate de companie. Magazinul oferă soluția completă pentru achiziția de scule electrice și accesorii, utilaje pentru construcții, grupuri electrogene, articole pentru casă și grădină, echipamente pentru protecția muncii, feronerie, echipamente pentru service-uri auto. Extinderea showroom-ului are loc după ce, în luna martie, a avut loc relocarea diviziei de service/service mobil într-un spațiu generos pentru activități complexe de întreținere, revizii și reparații desfășurate de departamentul de service Metatools.

Până în acest moment, începutul anului 2015 a însemnat pentru compania Metatools demararea unui proiect investițional de anvergură, concretizat prin extinderea showroom-ului dar și prin relocarea diviziei de service/service mobil într-un nou spațiu.