Metatools, 20 de ani de eficiență prin tehnică

Aniversare 20 ani

Acest eveniment confirmă pentru noi profesionalismul și implicarea noastră pe piața sculelor electrice & accesoriilor și ne bucurăm că am reușit să dezvoltăm un business complet, care să răspundă nevoilor și cerințelor pieței. Dorim să oferim în continuare o gamă diversificată de produse și servicii de înaltă calitate, alături de partenerii noștri.
Află mai multe

Echipa Metatools, instruită de traineri americani

Parte din echipa Metatools a participat, la jumătatea lunii mai a acestui an, la un training de specialitate susținut de traineri din echipa Ridgid, în Westlake, Ohio, Statele Unite ale Americii.  Ridgid este  cunoscut pe piața internațională de specialitate drept un producător de top în domeniul sculelor pentru diagnosticare, inspectare şi localizare,  al sculelor pentru instalatori și al sculelor pentru domeniul Oil&Gas.

Training-ul, care a durat mai mult de o săptămână, a acoperit mare parte din sculele Ridgid, cu accent pe echipamentele de inspecție, desfundat țevi, locatoare, scule pentru canelare, filetare și tăiere și îndoire țevi.  Pe parcursul vizitei în Statele Unite ale Americii,  colegii noștri, împreună cu participanți din Croația, Serbia și Bulgaria, s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă procesele de distribuție și logistică ale gigantului american și au testat produsele Ridgid într-un centru specializat de training.

“Când vine vorba de training la ei se pare că lucrurile sunt foarte serioase, iar echipa Ridgid se dedică acestui lucru într-un mod profesionist, din toate punctele de vedere.”, ne-a mărturisit unul dintre colegi, după vizita realizată în Westlake, Ohio.

Echipamentele Ridgid sunt cunoscute în întreaga lume ca produse de vârf ale industriei, întrucât permit profesioniștilor să-şi finalizeze lucrările mai rapid şi într-un mod mai fiabil. În portofoliul companiei se găsesc maşini de filetat şi pentru curăţat conducte, dar şi peste 300 de tipuri de scule utilizate în domeniul instalaţiilor sanitare, al energiei sau în domeniul Oil&Gas.

Vedere panoramică Ridgid Training Center

 

Nou de la Ridgid: Unealtă de presare RP 241

RP 241 este cea mai recentă unealtă apărută în familia de echipamente compacte de presare de la RIDGID. Cu 25% mai mic și 10% mai ușor decât predecesorul său RP 240, acest design are o greutate redusă, cu profil jos si este proiectat pentru lucrul în spații restrânse.

Caracteristici ale Ridgid RP 241

 • Ridgid are singura unealtă de presare compactă care poate procesa tubulaturi de până la 1 1/4″ (32 mm) din cupru și oțel inoxidabil, tubulaturi PEX de până 1 1/2″ (40 mm) și conducte din oțel de până la 3/4″ (20 mm);
 • Conectivitate  bluetooth – conectați-vă la instrument prin telefon și gestionați informații importante precum numărul ciclului și durata de viață a bateriei;
 • Baterie litiu-ion 12 V nouă – peste 140 de sertizări per sarcină.

Află mai multe

Săptămâna Porților Deschise la Metatools Pitești

Metatools, unul dintre cei mai importanți furnizori de scule electrice profesionale, utilaje pentru construcții și echipamente pentru grădinărit organizează, în perioada 27 martie-31 martie 2017,  unul dintre cele mai mari evenimente de profil din Pitești.

Bosch, Makita, Nilfisk, DeWalt și Ridgid, 5 producători de top la nivel internațional, vin la sediul Metatools din Pitești, pentru a prezenta cele mai noi scule electrice și echipamente de curățenie, dar și echipamente pentru domeniul industrial și al construcțiilor.

„Cu o suprafață de peste 540 mp, showroom-ul Metatools, situat pe Strada Depozitelor 12, oferă piteștenilor aceleași game de produse profesionale și servicii de calitate cu care ne-am obișnuit clienții. Piteștenii pasionați de tot ce înseamnă tehnologie  în domeniul construcțiilor și al industriei sunt invitați în perioada 27 martie – 31 martie la un eveniment cu totul inedit. 5 zile pline de activități, concursuri și demonstrații tehnice.”, a declarat Alexandru Popescu, managerul magazinului Metatools Pitești.

Clienții vor fi întâmpinați cu muzică, baloane, vor savura o cafea alături de echipa Metatools și vor pleca acasă cu produse promoționale. De asemenea, aceștia vor participa la tombolele și concursurile de îndemânare,  în cadrul cărora vor putea  câștiga scule electrice, smartwatch-uri, boxe portabile, stick-uri de memorie și multe alte premii.

Pe data de 27 martie, zi dedicată producătorului Bosch, participanții la eveniment vor avea ocazia vadă în acțiune noile pânze pentru fierăstrăul sabie Bosch produse pe baza tehnologiei cu carburi metalice. Acesta sunt soluția pentru cele mai dificile situații, de exemplu pentru tăierea caroseriei în cazul unui accident de circulație sau a pentru tăierea ramelor de ferestre cu șuruburi întărite.

Producătorul japonez Makita prezintă, pe 28 martie, gama PPG (păduri, parcuri și grădini),  astfel că toți cei pasionați de grădinărit sunt invitați la demonstrațiile tehnice. Pe data de 29 martie,  clienții pot vedea la lucrul produsele Nilfisk  – unul dintre fabricanţii  de echipamente profesionale pentru curăţenie, cu o experință de 105 ani în industrie.

Pe 30 martie, clienții sunt așteptați la sediul Metatools pentru testarea gamei DeWalt Flexvolt, gamă lansată în România anul trecut, la sediul Metatools din Ploiești. Săptămâna Porților Deschise se încheie pe data de 31 martie, zi dedicată Ridgid – producator internațional de scule pentru diagnosticare, inspectare şi localizare, scule pentru instalatori și scule pentru domeniul Oil&Gas. Clienții vor avea ocazia să învețe, direct de la producător, cum să utilizeze corect cele mai noi modele de mașini de filetat și echipamente pentru video-inspecție conducte.

Showroom-ul Metatools Pitești oferă soluții avantajoase, prin intermediul unei game vaste de produse și brand-uri recunoscute la nivel internațional, dar și servicii integrate de închirieri scule electrice și utilaje, service și service mobil.

Două echipamente noi care simplifică operațiunile profesioniștilor

Noul cleşte autoblocant cu bandă de la Ridgid prinde în siguranţă ţevi de la 3″ la 8″ (80 mmm – 220 mm), permiţând aplicarea forţei în mod continuu din toate direcţiile. Echipamentul simplifică instalarea şi mentenanţa ţevilor cu diametre mari, fiind de un real ajutor specialiștilor din domeniul instalațiilor. Echipamentul are un mâner solid care permite strângerea eficientă a ţevilor de plastic şi realizarea rapidă a racordurilor (atât pentru solvenţi cât şi pentru push fit). Cureaua specială asigură o forţă de strângere maximă şi reduce riscul zgârieturilor, iar sistemul inovativ de blocare a curelei permite utilizarea pentru lucrări repetitive.

cleste ridgid

 

Cel de-al doilea echipament face parte din gama de scule pentru electricieni de la Ridgid. Tăietorul manual pentru conductori electrici este fabricat din oţel de înaltă calitate, cu o durabilitate şi durată de viaţă crescută.  Designul robust, cu mânere călite şi acoperite cu materiale rezistente la lovituri, permite utilizarea tăietorului manual chiar și în cele mai dificile condiţii.

taietor-manual-ridgid

Nou de la Ridgid: sisteme pentru depozitarea sculelor profesionale

Ridgid, producator internațional de scule pentru diagnosticare, inspectare şi localizare, scule pentru instalatori și scule pentru domeniul Oil&Gas, a lansat o nouă gamă de sisteme pentru depozitarea sculelor profesionale. Sistemele sunt alegerea profesioniştilor care doresc să aibă toate sculele potrivite la îndemână atunci când au nevoie de ele. Căruciorul este potrivit pentru o gamă largă de opţiuni de depozitare împreună cu cutia profesională pentru scule cu organizator superior şi cutia medie pentru scule de la Ridgid.  Sistemele de depozitare sunt proiectate pentru utilizare în condiţii grele, având o bară pentru scule integrată, un mecanism de blocare central, un mâner telescopic robust din metal şi roţi.

carucior-ridgid

Caracteristici:

 • Design robust pentru utilizare profesională;
 • Realizat din răşină rezistentă la şoc;
 • Etanşare împotriva apei şi prafului pentru protejarea echipamentului;
 • Mâner lateral din metal pentru transport care blochează fiecare unitate pe cealaltă unitate;
 • Clichete din metal;
 • Capac detaşabil;
 • Mânere laterale din metal şi un mâner central;
 • Bară pentru scule integrată pentru scule de mână utilizate frecvent;
 • Mecanism de blocare central;
 • Roţi robuste cu strat de cauciuc;
 • Mâner telescopic din metal.

scule Ridgidscule Ridgid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Șanfrenare în 45 de secunde fără flacără sau scântei

Dispozitivul B-500 de la Ridgid asigură o șanfrenare de înaltă calitate în doar 45 de secunde*, fără flacără sau scântei. Design-ul compact asigură montajul rapid pe conducte de 4” și pe pereții cu o grosime maximă de 1/2”. Mai mult, echipamentul se poate transporta foarte ușor dintr-o locație în alta.

Unul dintre principalele avantaje ale dispozitivului B-500 de la Ridgid este că imediat după șanfrenare, conducta este rece la atingere, astfel că se poate manipula și suda imediat. Sistemul de prindere brevetat fixează ferm instrumentul pe conductă, în timp ce lățime reglabilă a suprafeței de contact (între 0″ și 3/16″) răspunde la cerințele sudorilor.Ridgid B-500

Specificații tehnice:

 • Capacitate: Conductă de minim 4”, placă plană;
 • Grosimea peretelui/păcii conductei: Min 0,188″ (4,8 mm)/Max 0,50″ (12,7 mm);
 • Unghiuri de șanfrenare: 37,5° (standard – incluse); 30° și 45° (cu capete de tăiat opționale);
 • Cap de tăiere: Potrivit pentru suprafețe majoritar din oțel și oțel inoxidabil*;
 • Dimensiune: 15,8 inch (401 mm) L x 11,5 inch (292 mm) l x 13,3 inch (338 mm) H;
 • Lățimea suprafeței de contact: 0″ – 3/16″ (4,8 mm) în pași de aproximativ 1/32″ (0.8 mm);
 • Tip de motor: Monofazic universal;
 • Turație motor: 950 (fără sarcină);
 • Structură: Cadru din oțel.

 

*Calculat în baza unei conducte de 10” din lista 40.

MR-10 localizează rapid obiecte îngropate din fier sau oțel

Dispozitiv de localizare magnetic MR-10

Localizați rapid obiectele îngropate, din fier sau oţel, precum: cutii de supape/borduri, capace de canal, conducte din fontă, incinte din oţel, carcase de fântâni, rezervoare septice întărite sau ştifturi de analizare cu noul dispozitiv de localizare magnetic MR-10 de la Ridgid.

MR-10 este un dispozitiv cu o sensibilitate ridicată, cu feedback audio şi vizual, dar și cu un design solid și ergonomic. Mai mult, datorită funcției AutoNull blochează orice interferență a obiectelor metalice din apropiere, precum automobile sau garduri din sârmă. Cu o greutate de doar 0,77 kg, dispozitivul de localizare magnetic de la Ridgid permite profesioniștilor să-şi finalizeze lucrările mai rapid şi într-un mod mai fiabil.

Dispozitiv de localizare magnetic MR-10

Ești instalator? Ridgid te ajută să lucrezi mai eficient

Noua cheie telescopică pentru chiuvetă RidgidProblemele la instalațiile sanitare apar atunci când te aștepți mai puțin! Ce îți rămâne de făcut decât să aplezi la un profesionist care să te ajute să îți rezolvi problema?  Cu toate acestea și profesioniștii au, la rândul lor, nevoie de cele mai performante echipamente. Pentru că eficiența și rapiditatea sunt două aspecte importante atunci când vorbim de instalații sanitare,  calitatea dispozitivelor utilizate de specialiști pot diminua sau pot crește durata de realizare a unei lucrări.

Să înlocuiești un fiting într-o zonă greu accesibilă nu este ușor, însă cu noua cheie telescopică pentru chiuvetă de la Ridgid, problemele sunt ca și rezolvate. Cu un design inovator, ce are la bază nevoia utilizatorului, cheia face lucrul cu fitingurile pentru robinet sau şaibele de reţinere mai ușoară ca niciodată.

Dotată cu un mâner T pivotant, detaşabil și ergonomic, noua cheie permite accesul uşor în spaţiile înguste. Mai mult, conexiunea de acţionare pătrată de 3/8″ permite utilizarea clichetului sau a barei pentru forţă suplimentară şi cuplu maxim. Cheia telescopică permite o întindere fără efort, de la 10” la 17”, iar pentru vizibilitate maximă este dotată cu o lumină LED  integrată. Acum ai toate motivele să lucrezi în cele mai bune condiții! Dacă și tu ai testat cheia telescopică pentru chiuvetă de la Ridgid, lasă-ne părerea ta într-un comentariu.Noua cheie telescopică pentru chiuvetă Ridgid

 

Specificații tehnice:

 • Capacitate: 1/2″ – 1 1/4″ (12mm-32mm);
 • Lungime: 12″ – 17″ extinsă complet.

Schimbă-ţi dispozitivul pentru sertizat papuci electrici!

Dă-ne la schimb o mașină folosită și primești 600 de euro discount la achiziționarea dispozitivului electrohidraulic pentru tăiere, perforare și sertizare cabluri Ridgid RE-60!Schimbă-ţi dispozitivul pentru sertizat papuci electrici

La predarea oricărui tip de scule hidraulice pentru sertizat, tăiat papuci electrici sau poansonat, indiferent de marcă sau de starea de funcționare, primești pe loc o reducere de 600 de euro pentru achiziționarea celui mai versatil dispozitiv de sertizat papuci electrici din lume!

Sarcinile importante pot fi acum efectuate cu o singură sculă inovatoare! Astfel, fie că tăiați sârme, sertizați cârlige sau perforați cutii, dispozitivul Ridgid RE-60 vă ajută să vă maximizați productivitatea și eficiența pe șantier. Modelul beneficiază de un design în linie, pentru o utilizare cât mai ușoară, cu o singură mână, oferind acces în cele mai înguste spații.

Mai multe detalii tehnice despre dispozitivul Ridgid electrohidraulic RE-60 găsiți aici.