Bosch și Metatools, echipa lui Moș Crăciun!

Bosch Metatools promotie

Sărbătorile de iarnă sunt cele mai așteptate. Zăpada, jocurile copilăriei, cozonacul bunicii, bradul împodobit cu familia, cadourile și Moș Crăciun. Acestea sunt elementele magice pe care vrem să le împărtășim cu tine! Metatools și Bosch sunt ajutoarele Moșului în perioada 10 Decembrie – 28 Februarie*. Bucură-te de cadourile și premiile oferite de noi și începe proiectele de iarnă echipat.

Află mai multe

Nou de la Ridgid: sisteme pentru depozitarea sculelor profesionale

Ridgid, producator internațional de scule pentru diagnosticare, inspectare şi localizare, scule pentru instalatori și scule pentru domeniul Oil&Gas, a lansat o nouă gamă de sisteme pentru depozitarea sculelor profesionale. Sistemele sunt alegerea profesioniştilor care doresc să aibă toate sculele potrivite la îndemână atunci când au nevoie de ele. Căruciorul este potrivit pentru o gamă largă de opţiuni de depozitare împreună cu cutia profesională pentru scule cu organizator superior şi cutia medie pentru scule de la Ridgid.  Sistemele de depozitare sunt proiectate pentru utilizare în condiţii grele, având o bară pentru scule integrată, un mecanism de blocare central, un mâner telescopic robust din metal şi roţi.

carucior-ridgid

Caracteristici:

 • Design robust pentru utilizare profesională;
 • Realizat din răşină rezistentă la şoc;
 • Etanşare împotriva apei şi prafului pentru protejarea echipamentului;
 • Mâner lateral din metal pentru transport care blochează fiecare unitate pe cealaltă unitate;
 • Clichete din metal;
 • Capac detaşabil;
 • Mânere laterale din metal şi un mâner central;
 • Bară pentru scule integrată pentru scule de mână utilizate frecvent;
 • Mecanism de blocare central;
 • Roţi robuste cu strat de cauciuc;
 • Mâner telescopic din metal.

scule Ridgidscule Ridgid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ești meșter amator? Ce nu trebuie să îți lipsească din trusa de scule

Pentru micile reparații, dar și pentru adevăratele proiecte DIY, orice meșter amator trebuie să aibă la îndemână un set practic alcătuit din cele mai importante scule. În continuare vei afla care sunt uneltele care nu trebuie să îți lipsească din casă, mai ales dacă meșteritul este marea ta pasiune.

Scule de mână

 • Şurubelniţele: pentru utilizarea în gospodărie sunt suficiente şurubelniţele plate de trei mărimi (mică, medie, mare) şi câte două şurubelniţe cu capul în cruce. Ideal este ca în casă să existe şi o şurubelniţă pentru electricieni.
 • Ciocanul de lăcătuşerie cu capul greu, ideal pentru baterea cuielor şi pentru lucrări uşoare de dăltuire trebuie să aibă și el loc pe raftul tău. Pentru baterea ştifturilor subţiri este necesar și un ciocan mai uşor.
 • Cleşte de cuie sau de tăiat, pentru extragerea cuielor sau pentru tăierea sârmei.
 • Cheia universală (6-12 mm), regina sculelor de mână, este una dintre uneltele clasice.
 • Ideală pentru măsurarea lungimilor și a distanțelor, ruleta ocupă locul 5 în topul uneltelor  indispensabile.

Scule electrice

 • Cu ajutorul unei mașini de găurit cu percuţie poți face găuri în lemn sau metal. Se recomandă o mașină în două trepte întrucât prima treaptă furnizează suficientă forţă pentru înşurubarea şuruburilor mari, în timp ce a doua treapta se utilizează pentru găurirea cu burghie de diametre mici.
 • Ciocanul rotopercutor găureşte cu percuţie aproape de la sine, chiar și în betonul cel mai dur. Investește într-un ciocan de calitate, pentru că performanțele acestuia sunt superioare, iar durata de viață și de utilizare este mult mai ridicată.
 • Pentru deşurubarea şi înşurubarea rapidă a şuruburilor merită să achiziționezi  o maşină de înşurubat. Considerabil mai performante și mai practice sunt maşinile de găurit/înşurubat cu acumulator.
 • Fierăstrăul vertical taie materiale lemnoase, materiale plastice şi metale. În plus, pe lângă pânza de ferăstrău specială, poți utiliza şi o lamă specială pentru tăierea materialelor moi (ex: materiale textilele, materiale de izolaţie).

Cele mai uzuale materiale de construcții

 • Betonul normal este un amestec de ciment şi adaos de nisip şi pietriş. Dacă în interiorul acestuia se găsesc inserţii din oţel, atunci vorbim de beton armat. Betonul uşor este, de regulă, amestecat cu piatră şi argilă expandabilă şi are o rezistenţă la compresiune considerabil mai mică. Betonul se prelucrează cel mai bine cu un ciocan rotopercutor.
 • Materialele pentru zidărie se împart în cărămidă plină, cărămidă cu goluri şi plăci. Atât ciocanele rotopercutoare cât şi maşinile de găurit cu percuţie sunt potrivite pentru găurirea acestora. Cu toate acestea, pentru cărămida cu goluri este preferabil să se folosească o maşină de găurit cu percuţie, deoarece ciocanul rotopercutor are o forţă de percuţie prea mare.
 • Materialele sub formă de plăci sunt materiale de construcţii cu pereţii subţiri, de exemplu: plăcile de gips-carton, plăcile de gips cu fibre sau plăcile din materiale lemnoase. Pentru găurirea acestora sunt recomandate atât maşinile de găurit cu percuţie, cu deconectarea percuţiei, cât şi maşinile de găurit/înşurubat cu acumulator.

Ești instalator? Ridgid te ajută să lucrezi mai eficient

Noua cheie telescopică pentru chiuvetă RidgidProblemele la instalațiile sanitare apar atunci când te aștepți mai puțin! Ce îți rămâne de făcut decât să aplezi la un profesionist care să te ajute să îți rezolvi problema?  Cu toate acestea și profesioniștii au, la rândul lor, nevoie de cele mai performante echipamente. Pentru că eficiența și rapiditatea sunt două aspecte importante atunci când vorbim de instalații sanitare,  calitatea dispozitivelor utilizate de specialiști pot diminua sau pot crește durata de realizare a unei lucrări.

Să înlocuiești un fiting într-o zonă greu accesibilă nu este ușor, însă cu noua cheie telescopică pentru chiuvetă de la Ridgid, problemele sunt ca și rezolvate. Cu un design inovator, ce are la bază nevoia utilizatorului, cheia face lucrul cu fitingurile pentru robinet sau şaibele de reţinere mai ușoară ca niciodată.

Dotată cu un mâner T pivotant, detaşabil și ergonomic, noua cheie permite accesul uşor în spaţiile înguste. Mai mult, conexiunea de acţionare pătrată de 3/8″ permite utilizarea clichetului sau a barei pentru forţă suplimentară şi cuplu maxim. Cheia telescopică permite o întindere fără efort, de la 10” la 17”, iar pentru vizibilitate maximă este dotată cu o lumină LED  integrată. Acum ai toate motivele să lucrezi în cele mai bune condiții! Dacă și tu ai testat cheia telescopică pentru chiuvetă de la Ridgid, lasă-ne părerea ta într-un comentariu.Noua cheie telescopică pentru chiuvetă Ridgid

 

Specificații tehnice:

 • Capacitate: 1/2″ – 1 1/4″ (12mm-32mm);
 • Lungime: 12″ – 17″ extinsă complet.

De sezon: protecția sculelor electrice pe timp de iarnă

Stand BOSCH în showroom Metatools

Adesea, protecția uneltelor pe timp de iarnă este sinonim cu protecția investițiilor întrucât, pe parcursul iernii, din cauza temperaturilor scăzute, uneltele și sculele electrice se pot deteriora. În continuare, vă prezentăm câteva sugestii care vă pot ajuta să vă protejați uneltele pe parcursul sezonului rece.

Scule de mână

Sculele de mână sunt cel mai puțin afectate de temperaturile scăzute. Cu toate acestea, din cauza frigului, mânerele din plastic pot deveni foarte sensibile la rupere. Cel mai ușor mod de a evita o astfel de problemă este ca înainte de utilizarea uneltei să o lăsați o oră sau două în casă, la temperatura camerei. De asemenea, sculele de mână din metal pot rugini din cauza variațiilor de temperatură, dar și a umidității din camerele în care sunt depozitate. Pentru a preveni apariția ruginii, vă recomandă să realizați în casă un raft pentru depozitarea uneltelor sau să aplicați pe acestea o substanță protectoare împotriva ruginii.

Scule electrice și motounelte

Protectia sculelor electrice pe timp de iarnă
sursa: blog.stihl.com

 În ceea ce privește protecția sculelor electrice pe timp de iarnă, acestea ridică mai multe probleme întrucât necesită o pregătire specială înainte de sosirea sezonului rece. Pe termen lung, utilizarea directă a sculelor electrice care au stat în frig, respectiv trecerea mult prea rapidă de la temperaturi scăzute la utilizare, va scădea semnificativ durata de viață și performanța acestora.

Există câteva trucuri care vă pot ajuta să vă păstrați sculele electrice în cele mai bune condiții pe timpul iernii, iar primul dintre acestea se referă la curățarea sculelor înainte de depozitarea lor în magazie sau în garaj. După curățare, arcurile și îmbinările sculelor care funcționează  cu ulei necesită să fie unse cu un lubrifiant pentru ca acestea să nu se deterioreze pe parcursul iernii. De asemenea, verificarea lamelor sau ascuțirea acestora înainte de depozitare face ca la începutul noului sezon uneltele să fie pregătite de utilizare.

Înainte de depozitarea sculelor electrice goliți rezervoarele de alimentare. Pentru a goli complet benzina, se toarnă conținutul rezervorului din trapa de umplere într-o canistră bine izolată. Apoi porniți motorul și lăsați-l să meargă în gol până când se oprește de la sine. Astfel vă asigurați că rezervorul și toate furtunurile de aspirație sunt complet goale. De asemenea, este important să se verifice nivelul de ulei din mașina de tuns gazon înainte de depozitarea acesteia.

În cazul sculelor electrice cu acumulatori se recomandă să scoateți bateria înainte de a le depozita, pentru a împiedica pornirea accidentală. De asemenea, pe parcursul iernii, specialiștii recomandă păstrarea acumulatorilor în casă întrucât temperaturile scăzute accelerează descărcarea bateriei. Cel mai bun loc de depozitarea a uneltelor de mână și a sculelor electrice pe timp de iarnă este într-un loc uscat, ferit de praf și îngheț.

Dacă ați depozitat deja sculele electrice, este momentul să pregătiți de utilizare uneltele pe care le veți folosi iarna aceasta. Este momentul să ștergeți freza de zăpadă de praf, să îl faceți plinul cu benzină, să verificați și să schimbați uleiul,  să testați bujiile și anvelopele.

Black Week – 7 zile de prețuri incredibile!

Reduceri Black Week Metatools

În intervalul 16-22 noiembrie, cumpără scule electrice, scule de mână, scule pentru instalatori, motounelte, echipamente pentru curățenie și echipamente pentru protecția muncii la prețuri reduse!

Vezi ce branduri internaționale am selectat pentru tine:

 • RIDGID – Echipamentele RIDGID sunt cunoscute în întreaga lume ca produse de vârf ale industriei, care permit profesioniștilor să-şi finalizeze lucrările mai rapid şi într-un mod mai fiabil.
 • REMS – REMS este unul dintre principalii producători de maşini şi scule pentru prelucrarea ţevilor. Din 1909, anul fondării, REMS produce scule pentru prelucrarea ţevilor, în special pentru instalații sanitare şi de încălzire.
 • RUKO – RUKO oferă cel mai complex sortiment de unelte pentru găurirea metalelor și a lemnului.  Întrucât obiectivul companiei este creșterea permanentă a productivitatii, compania RUKO investește continuu în cele mai noi tehnologii și instalații de finisare.
 • SATA – Sculele SATA fac parte din portofoliul gigantului american Apex Tool Group și sunt proiectate pentru utilizarea în cele mai diferite industrii. Folosite la nivel mondial de către profesioniști, sculele SATA sunt create pentru a răspunde la nevoile celor mai exigenți utilizatori, de la industria reparațiilor auto până la mentenanță.
 • KNIPEX – Cu o experință de peste 125 de ani în producerea sculelor de mână, cleştilor şi patenţii KNIPEX au un standard de calitate neegalat în piaţă. Astăzi, gama de produse Knipex este formată din aproximativ 1000 de articole, ceea ce permite selecţia optimă pentru fiecare domeniu de utilizare – chiar şi pentru domenii moderne, precum tehnica solară, energia eoliană sau industria aviatică.
 • FELO – Uneltele FELO sunt concepute pentru profesioniştii care se bazează pe ergonomia, versatilitate şi longevitate lor, chiar şi în medii de lucru mai dificile. Sculele de mână marca Felo au o tradiție ce datează încă din anul 1878.
 • STIHL – STIHL este cea mai vândută marcă de motoferăstrău la nivel mondial, iar cunoştinţele, abilităţile şi expertiza obţinute în dezvoltarea motoferăstrăului au fost folosite pentru a deveni un lider în industria de specialitate pentru numeroase utilaje de grădinărit incluzând foarfeci pentru tuns gardul viu, suflante, tocătoare, maşini de tuns iarba, motocoase şi curăţătoare cu înaltă presiune.
 • NILFISK – NILFISK  este unul dintre fabricanţii de top de echipamente profesionale pentru curăţenie, cu o experință de 105 ani în industrie.  Cu sediul principal în Danemarca și cu o tradiție de peste 100 de ani în producerea echipamentelor de curățenie profesionale și industriale, produsele Nilfisk sunt alese de milioane de clienți din întreaga lume datorită calității.
 • BOSCH – Divizia de Scule Electrice a Grupului BOSCH este lider mondial pe piaţa sculelor electrice, a accesoriilor aferente și a aparatelor de măsură. Cu mărci precum Bosch, Skil şi Dremel, divizia se caracterizează prin concentrare pe clienţi şi progres tehnologic. Prin toate produsele și serviciile sale, produsele Bosch sunt  inovatoare, dar şi utile. În acest fel, compania oferă la nivel mondial „Tehnică pentru o viaţă”.
 • MAKITA –  MAKITA este cel mai important producator japonez, cu recunoaştere internaţională, de scule electrice portabile. Compania proiectează şi produce o gamă extinsă de scule electrice care include: fierăstraie circulare, fierăstraie pendulare, rindele, mașini de înșurubat, ciocane rotopercutoare, polizoare şi şlefuitoare, maşini staţionare pentru prelucrarea lemnului, scule pneumatice şi mașini pentru grădinărit.
 • DEWALT – DEWALT si-a dobândit reputaţia pentru proiectarea şi fabricarea de scule profesionale pentru profesioniști. În cei 80 de ani de existență, brand-ul american a reușit să își câștige reputaţia în rândul utilizatorilor profesionişti prin robustete, putere, precizie și ergonomie.
 • BLACK&DECKER – BLACK&DECKER produce scule electrice si accesorii, produse pentru îngrijirea casei și sisteme de fixare. De la mașini de găurit și slefuitoare, mașini de tuns iarba, trimmere de gazon și produse de uz casnic, produsele Black&Decker sunt proiectate pentru performață.
 • IWELD – Toate echipamentele IWELD oferă performanţe de sudare ridicate şi au, în acelaşi timp, o greutate redusă, fiind portabile și ușor de transportat. Echipamentele de sudare IWELD înseamnă nu numai produse şi piese de schimb la prețuri atractive, dar şi soluţii eficiente, economice şi competitive, aplicabile atât în producţia industrială cât și la prelucrarea ocazională a metalelor.

Noua generație de clești Knipex pentru domeniul auto, electrotehnică și aviație

Noua generație de cleștii pentru sifon și conectori de la Knipex sunt ideali pentru strângerea și slăbirea pieselor de îmbinare pentru sifoane, tuburi de plastic, piulițe rotunde de cuplare sau pentru fişe şi cuplaje cu buşon înşurubat. De asemenea, cleștii se recomandă și pentru desprinderea uşoară a furtunurilor de pe suporturile conductelor.

Noii clești oferă 25 de poziții de reglaj, ceea ce înseamnă mai multă adaptabilitate pentru diferite mărimi de lucru. Un alt avantaj al cleştilor pentru sifon şi conectori se referă la faptul că aceștia pot cuprinde cu suprafața dințată obiecte de până la 80 mm diametru. Mai mult, noua generație de clești pentru sifon și conectori se caracterizează prin robustețe și rezistență la solicitări. Aceștia se recomandă în domenii precum: construcția de mașini, industria aviatică sau în electrotehnică.

O altă noutate de la Knipex este reprezentată de noua generație de clești pentru țevi cu fălci încovoiate (cu reglare rapidă). Aceștia asigură o reglare precisă a deschiderii prin apăsarea butonului direct la piesa de lucru și sunt dotați cu protecţie împotriva prinderii, pentru prevenirea rănilor provocate prin strivire. Cleștii pentru țevi cu fălci încovoiate de la Knipex au o rezistenţă mare la solicitare, datorită braţelor înnobilate complet ale cleştelui, dar și o rezistență crescută la uzură, datorită dinţilor căliţi suplimentar.

Povestea Knipex începe în 1882, anul în care  Carl Gustav Putsch a înființat fabrica de scule de mână Knipex,  în Wuppertal, Germania. Astăzi, gama de produse Knipex este formată din aproximativ 1000 de articole, ceea ce permite selecţia optimă pentru fiecare domeniu de utilizare – chiar şi pentru domenii moderne, precum tehnica solară, energia eoliană sau industria aviatică.

Profesioniștii din domeniul auto și al construcțiilor au de acum un aliat pe viață!

Fie că vorbim despre industria auto, cea a reparațiilor și întreținerilor mașinilor și utilajelor sau despre domeniul construcțiilor, profesioniștii români vor găsi în sculele de mână premium SATA un aliat de încredere ce le oferă garanție pe viață la produsele achiziționate.

Brandul SATA face parte din portofoliul gigantului american Apex Tool Group, concern ce operează în peste 30 de țări, iar produsele sunt “testate” zilnic de milioane de profesioniști. Dincolo de renumele internațional al brandului și de calitatea materialelor din care sunt realizate sculele, sistemele inovatoare patentate SATA asigură o productivitate crescută și îmbunătățesc experiența utilizatorului.

Față de alte scule de mână, brandul SATA introduce inovația ca o primă regulă de bază în filozofia brandului, iar sistemele patentate SATA se traduc în mai mult confort pentru utilizator. Compania Metatools introduce de anul acesta pe piața românească un brand puternic ce aduce multiple beneficii clienților, mai ales în contextul în care concurența este tot mai acerbă la nivelul atelierelor auto și al firmelor de construcții, iar utilizarea unor scule de calitate poate face diferența între competitori.

Inovațiile SATA

Cheile cu clichet SATA

Una dintre inovațiile SATA este sistemul Surface Drive® ce permite o prindere mai bună a elementelor de fixare, iar grație aspectului slim sculele de mână SATA ajung chiar și acolo unde cheile standard nu pot ajunge. Cu ajutorul antrenorului cu clichet, cheia devine un instrument care nu mai necesită capete tubulare speciale. De asemenea, cheile cu clichet SATA lucrează într-un unghi de 5o  față de 30o  la cheia standard.

Scule de mână SATAScule de mână SATACheie X Beam SATA

Sculele de mână SATA au fost create pentru a răspunde la nevoile celor mai exigenți utilizatori, de la industria reparațiilor auto până la mentenanță. Capetele de chei tubulare simple și de impact SATA sunt fabricate din crom-molibden, material ce crește putere și rezistența la impact, și tratate cu  fosfat de mangan pentru o mai bună protecţie împotriva ruginii şi a coroziunii.

Capete chei tubulare de impact Capete chei tubulare SATA

Cheile combinate, fixe și cheile reglabile SATA sunt dotate  și ele cu sistemul Surface Drive®, sistem ce asigură o mai prindere mai bună a elementelor de fixare.  De asemenea, acestea au nevoie de un unghi de doar 5˚ pentru a înșuruba/deșuruba un element de fixare, în timp ce o cheie standard are nevoie de un unghi de 30˚ pentru a putea fi manevrată. Mai mult, designul slim permite acestora să ajungă la piulițele sau șuruburile situate în zonele greu accesibile.

Scule de mână SATA

Cleștii Double-X™

Profită de versatilitatea unui clește așa cum nu ai mai văzut până acum! Profilul slim al cleștelui îi permite acestuia să ajungă în zonele greu accesibile, la care se adaugă o productivitate crescută dar și un nivel crescut de confort. Cleștii Double-X™ de la SATA se definesc prin durabilitate (datorită oțelului rezistent la coroziune), productivitate (întrucât  permite o deschidere completă a fălcilor pentru acces în zonele înguste) dar și prin confort (mânerul bi-material protejează mâinile utilizatorului atunci când se lucrează la temperaturi înalte).Clește SATA Double X

Clești combinați, clești de sertizare, instrumente pentru tăiat

Realizate din oțel crom-nichel,  sculele de mână pentru tăiat SATA au o durată de viață cu 30% mai mare față de cele din oțel crom-vanadium, au un mâner din cauciuc TPE ce crește aderența și sporește confortul  și un design al mecanismului cu pârghii ce reduce efortul utilizatorului cu 40%. Mai mult, muchiile de tăiere sunt tratate special pentru a tăia sârmă cu o duritate de până la HRC43, iar finisajul de culoare neagră crește rezistența la rugină.

Șurubelnițe izolate, surubelnițe cu clichet

Șurubelnițele izolate SATA sunt dotate cu mâner bicomponent PP+ TPE ce asigură un nivel crescut de confort, fiind în același timp rezistent la uleiuri și solvenți. Toate șurubelnițele izolate SATA sunt testate individual până la 10.000 V și evaluate până la 1.000 V pentru siguranță, acestea întrunind standardele DIN și certificările GS/VDE.  Lama surubelnițelor este realizată din oțel special aliat: crom-vanadiu-molibden  pentru a oferi putere și rezistență maximă, iar  designul subțire ajută sculele să ajungă mult mai ușor la piulițele situate în zone înguste.

Chei imbus

Cheile imbus SATA sunt fabricate din oțel crom-vanadium și sunt  cu 30% mai lungi decât cele standard, pentru îmbunătățirea accesului și a efectului de pârghie. Mai mult, acestea se caracterizează prin performanțe crescute de strângere, dar și printr-o durabilitate crescută.

Cheie imbus SATA

Sculele SATA sunt fabricate de unul dintre cei mai mari producători de scule de mână din lume, Apex Tool Group, concern ce operează în peste 30 de țări din lume. Cu sediul principal în SUA, Maryland, compania americană s-a format în iulie 2010 ca o asociere între doi producători de scule de mână de talie modială: Danaher Tool Group și Cooper Tools. Toate produsele SATA sunt certificate ISO 9001 și sunt conforme standardelor ANSI și DIN.