Peste 250 de invitați au testat primul acumulator convertibil 18/54V DeWalt

Peste 250 de invitați au testat primul acumulator convertibil 18/54V din lume, precum și noua gamă de scule electrice cu acumulator de 54V DeWalt XR FlexVolt. Evenimentul organizat în parteneriat cu producătorul american DeWalt a coincis  cu aniversarea a 18 ani de existență pe piața furnizorilor de scule electrice, utilaje și echipamente a companiei Metatools. Manifestarea a adus în prim-plan, pentru prima dată în România, gama DeWalt XR FlexVolt – o gamă de scule electrice cu acumulatori de 54V, ce oferă o autonomie și o performanță de neegalat. Noul acumulator este complet compatibil cu sculele electrice cu acumulatori de 18V din gama DeWalt, cu opțiunea de a amplifica voltajul la un nivel fără precedent de 54V, astfel încât să alimenteze scule electrice de mare putere.

“Ne bucurăm să fim astăzi la sediul partenerului nostru Metatools și să lansăm în România noua gamă FlexVolt. DeWalt a proiectat acest sistem revoluționar pentru a elimina orice restricție legată de alimentarea sculelor electrice, pentru a livra echipamente ce oferă zero compromisuri. Suntem convinși că inovația FlexVolt va aduce beneficii vizibile pe piața construcțiilor din România.”, a declarat domnul Piotr Sawicki, Stanley Regional Commercial Director CE.

În cadrul evenimentului au avut loc demonstrații inedite, numeroase concursuri și probe de îndemânare recompensate cu multe cadouri surpriză. Toți vizitatorii au participat la tombola organizată de Metatools, în cadrul căreia au putut câștiga scule electrice DeWalt. Premiile au fost înmânate de invitatul special al evenimentului – domnul Piotr Sawicki. Îi amintim pe fericiții câștigători ai premiilor:

  • Nițu Tudor, Premiul 1 – Mașina de găurit și înșurubat cu percuție DeWalt DCD795M2, acumulator Li-Ion XR 18V, 2×4.0Ah, 60Nm;
  • Barbălată Tiberiu, Premiul 2 – Suflantă DeWalt D26414;
  • Nicolae Narcis, Premiul 3 – Pachet mânuși de protecție și ochelari de protecție DeWalt.

Evenimentul DeWalt FlexVolt a avut loc la sediul companiei Metatools din Buzău pe data de 5 octombrie 2016, în timp ce ploieștenii au putut testa  noile echipamente pe data de  6 octombrie.  Alături de partenerii internaționali, Metatools reușește să aducă, pe piața din România, noutățile  în materie de scule, echipamente și utilaje.

De sezon: protecția sculelor electrice pe timp de iarnă

Stand BOSCH în showroom Metatools

Adesea, protecția uneltelor pe timp de iarnă este sinonim cu protecția investițiilor întrucât, pe parcursul iernii, din cauza temperaturilor scăzute, uneltele și sculele electrice se pot deteriora. În continuare, vă prezentăm câteva sugestii care vă pot ajuta să vă protejați uneltele pe parcursul sezonului rece.

Scule de mână

Sculele de mână sunt cel mai puțin afectate de temperaturile scăzute. Cu toate acestea, din cauza frigului, mânerele din plastic pot deveni foarte sensibile la rupere. Cel mai ușor mod de a evita o astfel de problemă este ca înainte de utilizarea uneltei să o lăsați o oră sau două în casă, la temperatura camerei. De asemenea, sculele de mână din metal pot rugini din cauza variațiilor de temperatură, dar și a umidității din camerele în care sunt depozitate. Pentru a preveni apariția ruginii, vă recomandă să realizați în casă un raft pentru depozitarea uneltelor sau să aplicați pe acestea o substanță protectoare împotriva ruginii.

Scule electrice și motounelte

Protectia sculelor electrice pe timp de iarnă
sursa: blog.stihl.com

 În ceea ce privește protecția sculelor electrice pe timp de iarnă, acestea ridică mai multe probleme întrucât necesită o pregătire specială înainte de sosirea sezonului rece. Pe termen lung, utilizarea directă a sculelor electrice care au stat în frig, respectiv trecerea mult prea rapidă de la temperaturi scăzute la utilizare, va scădea semnificativ durata de viață și performanța acestora.

Există câteva trucuri care vă pot ajuta să vă păstrați sculele electrice în cele mai bune condiții pe timpul iernii, iar primul dintre acestea se referă la curățarea sculelor înainte de depozitarea lor în magazie sau în garaj. După curățare, arcurile și îmbinările sculelor care funcționează  cu ulei necesită să fie unse cu un lubrifiant pentru ca acestea să nu se deterioreze pe parcursul iernii. De asemenea, verificarea lamelor sau ascuțirea acestora înainte de depozitare face ca la începutul noului sezon uneltele să fie pregătite de utilizare.

Înainte de depozitarea sculelor electrice goliți rezervoarele de alimentare. Pentru a goli complet benzina, se toarnă conținutul rezervorului din trapa de umplere într-o canistră bine izolată. Apoi porniți motorul și lăsați-l să meargă în gol până când se oprește de la sine. Astfel vă asigurați că rezervorul și toate furtunurile de aspirație sunt complet goale. De asemenea, este important să se verifice nivelul de ulei din mașina de tuns gazon înainte de depozitarea acesteia.

În cazul sculelor electrice cu acumulatori se recomandă să scoateți bateria înainte de a le depozita, pentru a împiedica pornirea accidentală. De asemenea, pe parcursul iernii, specialiștii recomandă păstrarea acumulatorilor în casă întrucât temperaturile scăzute accelerează descărcarea bateriei. Cel mai bun loc de depozitarea a uneltelor de mână și a sculelor electrice pe timp de iarnă este într-un loc uscat, ferit de praf și îngheț.

Dacă ați depozitat deja sculele electrice, este momentul să pregătiți de utilizare uneltele pe care le veți folosi iarna aceasta. Este momentul să ștergeți freza de zăpadă de praf, să îl faceți plinul cu benzină, să verificați și să schimbați uleiul,  să testați bujiile și anvelopele.