Cum selectez masca de sudură potrivită?

Sudarea este procedeul tehnologic de realizare a îmbinărilor nedemontabile a unor componente metalice sau nemetalice. Masca de sudură reprezintă unul dintre cele mai importante echipamente pentru protecția muncii, în domeniul sudurii. Tehnicienii sudori se confruntă în mod constant cu riscuri care, pe termen lung, pot duce la dezvoltarea de diverse probleme oculare sau la daune permanente la nivelul retinei. Datele statistice indică faptul că, la unele persoane, expunerea pe termen lung la razele UV poate duce la dezvoltarea cataractei. Acest lucru se datorează luminii foarte puternice care afectează capacitatea irisului de a se închide suficient de rapid, astfel încât lumina să nu ajungă la retină.

Mască pentru sudură MIG, MAG și MMA Telwin TribeMască automată pentru sudură IWELD FANTOM 4

 

Acesta este motivul principal pentru care, masca de sudură trebuie aleasă în concordanță cu necesitățile utilizatorului. Chiar dacă sudezi pe o platformă petrolieră sau în propriul garaj, trebuie să îți protejezi ochii, indiferent de mediul de lucru. Masca pe care o vei purta trebuie să fie conformă standardului ANSI Z87.1 – 2003 (American National Standards Institute) – acest standard garantează faptul că masca de sudură a fost testată și te protejează în caz de impact la mari viteze cu obiecte în zbor, dar și împotriva razele razele UV și radiațiilor infraroșii. Dacă nu știi exact după ce criterii să te ghidezi atunci când îți alegi masca de sudură, avem câteva recomandări pentru tine:Mască automată ESAB Warrior Tech Yellow

Filtre pasive sau care se întunecă automat?

În funcție de frecvența cu care sudezi și de durata de timp, poți alege o mască tradițională cu filtre pasive sau o mască de sudură cu display cu cristale lichide (filtrul se închide la culoare în mod automat atunci când se produce arcul de sudură). Măștile de sudură standard sunt echipate, de obicei, cu filtre pasive. Aceste filtre oferă protecție împotriva razelor UV și infraroșii, dar oferă același nivel de protecție, indiferent de intensitatea arcului electric. Pe de altă parte, măștile cu  filtrul cu autoîntunecare sunt echipate cu display cu cristale lichide, componente electronice, celule/baterii solare, senzori și un filtru UV/IR. Acest filtru se întunecă automat la amorsarea arcului electric.

Contează greutatea măștii?

Dacă ești  sudor profesionist, atunci cu siguranță! O cască cu o greutate mai mică va diminua oboseala resimțită de utilizator la nivelul gâtului și va diminua, pe termen lung, riscul de a dezvolta probleme la nivelul zonei cervicale.

Contează timpul de reacție al măștii automate?

Timpul de reacție se referă la timpul de întunecare, respectiv la intervalul de timp în care lentila trece din starea naturală la o nuanță suficient de întunecată pentru a te proteja împotriva arcului electric. Din nou, dacă sudura este o activitate constantă pentru tine, pe întreg parcursul zilei, și acest timp de reacție este un factor important pe care trebuie să îl ai în vedere.

Rolul măștii de sudură este de a te proteja împotriva razelor ultraviolete și infraroșii, a stropilor de zgură fierbinte, dar și împotriva riscurilor care provin din căldura emanată. Mulți profesioniști descoperă că, de cele mai multe ori, o cască mai scumpă înseamnă și o protecție mai bună fiind, în același timp, o investiție pe termen lung.

IWELD, gamă completă de aparate de sudură și consumabile

Echipamentele de sudare și tăiere Iweld reprezintă noua gamă pe care Metatools SRL Ploiești o distribuie la nivel național. Toate echipamentele Iweld oferă performanţe de sudare ridicate şi au, în acelaşi timp, o greutate redusă, fiind portabile și ușor de transportat. Echipamentele de sudare Iweld înseamnă nu numai produse şi piese de schimb la prețuri atractive, dar şi soluţii eficiente, economice şi competitive, aplicabile atât în producţia industrială cât și la prelucrarea ocazională a metalelor. Află mai multe

Trei ani garanție la echipamentele profesionale de sudare și taiere manuală ESAB

Noi beneficii pentru clienții care achiziționează echipamente profesionale de sudare ESAB!  Începând de luna acesta, clienții vor beneficia de noua garanţie de trei ani pentru componente şi manoperă pentru sursele de putere destinate sudării manuale, echipamentele manuale de debitat cu plasmă şi unităţile de alimentare cu sârmă.

Prin intermediul noii garanții, puteți repara fără costuri suplimentare orice piesă sau componentă care s-a deteriorat datorită eventualelor defecte de material sau de fabricaţie, în condiţii normale de utilizare, pe parcursul celor trei ani, conform anumitor termene şi condiţii.

Compania Metatools vă oferă o gamă variată de echipamente ESAB, de la aparate de sudură profesionale până la accesorii și consumabile pentru sudură. ESAB este unul dintre liderii mondiali în producția de echipamente și consumabile destinate sudării. Compania este prezentă în aproximativ  80 de țări și are 26 de unități de producție.