Uită tot ceea ce știai despre zugrăvitul pereților!

Bosch-trafalet-electric

Este simplu să uiți tot ceea ce știai despre zugrăvitul tradițional al pereților cu trafaletul electric Bosch PPR 250! Conceput pentru zugrăvirea suprafeţelor mari, cum sunt plafoanele şi pereţii, PPR 250 te ajută să lucrezi mult mai eficient și să pompezi exact cantitatea de vopsea necesară. După încheierea lucrării, sistemul se poate goli şi curăţa rapid cu tehnologia EasyClean. În acest scop, toate piesele parcurse de vopsea sunt îndepărtate şi spălate fără unelte. Mai mult, pompare directă a vopselei se face din orice găleată de vopsea uzuală din comerţ, pentru lucrul rapid.

trafalet electric bosch

Caracteristicile trafaletului electric Bosch PPR 250

  • Aplicarea tuturor vopselelor uzuale de dispersie sau pe bază de latex, în cea mai mare parte fără diluant;
  • Cuplajul cu înălţime reglabilă pentru racordarea la găleata cu vopsea garantează alimentarea sigură cu vopsea şi transportul fără probleme;
  • Pentru proiecte de zugrăvire de mai mică anvergură sau pentru zugrăvirea în locurile înguste, poate fi utilizat aplicatorul de vopsea fără tijă prelungitoare;
  • Scula electrică este prevăzută cu protecţie împotriva stropilor de apă (clasa de protecţie IPx4);
  • Putere nominală de numai 35 W şi zgomot de funcţionare redus;
  • Telecomandă radio inovatoare pentru comandarea bazei.

Cum funcționează?

Suprafaţa ce urmează a fi vopsită trebuie să fie curată, uscată şi degresată. În cazul utilizării în spaţii interioare, toate suprafeţele neacoperite ar putea fi murdărite. De aceea, pregătește temeinic zonele învecinate suprafeţei ce urmează a fi vopsită:

  • Acoperă cu bandă adezivă podeaua, obiectele de mobilier, tocurile uşilor şi ale ferestrelor etc. În mod suplimentar, poți adăuga material de mascare (folie, carton) sub găleata de vopsea şi sub unitatea de bază.
  • Începe din colţurile încăperi, apoi zugrăvește plafonul, iar la sfârşit ceilalţi pereţi. Dacă zugrăvești conform acestei proceduri, departe de fereastră, adică cu lumină incidentă, vor dispărea optic toate suprapunerile de vopsea şi vei evita formarea umbrelor inestetice.

trafalet-electric trafalet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu o putere nominală de 35 W și o capacitate de pompare de 0 – 400 g/min, trafaletul electric de la Bosch te ajută să economisești timp.  Tehnologia PaintControl asigură cele mai bune rezultate prin reglarea constantă a debitului de vopsea, astfel că și costurile sunt mult mai reduse.

Pensulele Harris, disponibile în showroom-ul Metatools

Pensulă Harris

Pensulele și ustensilele pentru vopsit și zugrăvit Harris reprezintă noua gamă pe care Metatools SRL Ploiești o  distribuie la nivel național. Produsele Harris se adresează tuturor celor care doresc un aspect impecabil al finisajului interior și exterior, fără însă să cheltuiască o avere. Dincolo de calitate  la  standarde englezești, pensulele și ustensilele fac din aplicarea vopselei o activitate mult mai ușor de realizat, datorită sistemelor inovatoare patentate Harris.

Pensule Harris NoLossPensule HarrisPensule Harris Easy CleanPensula Harris

 

Problema filamentelor fragile

Pensulele de calitate scăzută sunt, în general, fabricate prin folosirea de filamente sau peri de calitate îndoielnică. Filamentele de o calitate scăzută se vor rupe atunci când pensula este utilizată. Oricât de mult veți încerca să eliminați firele desprinse înainte de a aplica vopsea, există riscul de a-i împrăștia pe perete, în timpul aplicării vopselei.  Pensulele Harris conțin doar peri naturali  și filamente sintetice , în cazul cărora nivelul de fire pierdute este minim. Mai mult, gama No-Loss Evolution garantează împotriva pierderii filamentelor.

Stratul de finisaj

Stratul de finisaj este stratul final aplicat pe suprafața vopsită, pentru a optimiza rezultatul și pentru a îndepărta urmele lăsate de pensulă. Capacitatea unei pensule de a realiza această operațiune finală depinde atât de modul în care perii sunt fixați în filament, dar și de flexibilitatea și corpul pensulei.  Pensulele Harris au o flexibilitate extraordinară, iar capătul filamentului este mult mai fin, astfel încât să ofere un rezultat finit excepțional, la fiecare aplicare. Mai mult, acestea îți păstrează forma după ce au fost folosite și curățate, asigurând o vopsire de precizie a marginilor, ori de câte ori sunt utilizate.

Aplicarea vopselei

O pensulă obișnuită nu numai că va avea un volum diminuat ci și, per ansamblu, o performanță de vopsire slabă. Acest lucru înseamnă că pensula va fi mai puțin eficientă la încărcarea cu vopsea, ceea ce va avea ca și rezultat o încărcare mai frecventă și un rezultat final inegal. Pensulele Harris au fost proiectate pentru a face aplicarea vopselei cât se poate de eficientă și ușoară. Prin utilizarea de peri și filamentele sintetice de calitate, pensulele absorb mai multă vopsea, ceea ce înseamnă că nu necesită să fie reîncărcate frecvent.

Istoria producătorului  în materie de produse decorative începe în anul 1928.  Încă de atunci, Harris realiza produse decorative din cele mai bune materiale, pentru o utilizare ușoară. În anul 1961, compania a fost premiată cu Mandatul Regal (Royal Warrant) de către Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a, în semn de recunoaștere drept producătorul de pensule și ustensile preferat de Royal Sandringham Estate. Harris deține și în prezent Mandatul Regal, prin intermediul căruia demonstrează că excelența produselor Harris este demnă de Casa Regală.

Cum protejăm lemnul?

Lac impregnat Sadolin

Fie că vorbim de suprafețele exterioare (case din lemn, ferestre, uși, terase, garduri, mobilier de grădină) sau de suprafețele lemnoase de la interior (parchet, pardoseală, balustrade), toate au nevoie de protecție pentru a face față uzurii.  Apa, umiditatea, radiațiile UV, temperatura sau dăunătorii lasă semne vizibile pe suprafețele din lemn. Sub acțiunea apei sau a umidității, lemnul își modifică dimensiunile (se umflă sau se contractă) ceea ce, pe termen lung sau scurt, duce la fisurare. La rândul lor, radiațiile UV distrug lignina din lemn (componenta de bază care acționează ca un liant pentru celulele lemnoase) iar acesta capătă o culoare gri. De asemenea, variațiile de temperatură contribuie la scăderea rezistenței lemnului și implicit la fisurare. Lemnul netratat și umed este  mediul ideal pentru dezvoltarea ciupercilor, astfel că rezultatul final este același – lemnul este complet distrus și trebuie înlocuit. Din fericire, există produse care pot prelungi durata de viață a elementelor din lemn și pot lupta împotriva factorilor atmosferici și biologici care atacă suprafețele.

Pregătirea suprafeței

Pregătirea suprafeței prelungește durata de viață a stratului protector.  La aplicarea primului strat sau la refinisare este foarte important ca lemnul să fie uscat (9-12 % umiditate), curat și să nu prezinte urme de ciuperci. În cazul refinisării, se recomandă să eliminați praful și murdăria de pe suprafața crăpată, vopseaua exfoliată sau suprafețele de lemn învechite.  De asemenea, se recomandă chituirea crăpăturilor sau a fisurilor.

Lemnul expus la umiditate ridicată trebuie tratat în prealabil cu un grund de impregnare pe baza de solvent, de exemplu Sadolin Base, sau cu un grund de impregnare pe baza de apă, de exemplu Sadolin Base Plus PB. Aceste grunduri incolore penetrează fibra lemnoasă asigurând o protecție completă împotriva ciupercilor, insectelor și a petelor albastre.

Vopsirea

Se recomandă ca vopsirea să se faca în direcția fibrelor lemnului, pentru a asigura o impregnare și o acoperire corespunzătoare a suprafeței. Pentru o culoare uniformă se recomandă vopsirea tuturor elementelor fără pauze, evitându-se astfel crearea de zone mai închise la culoare. Alegeți o culoare închisă pentru acoperirea lemnului de calitate inferioară și aveți în vedere o șlefuire prealabilă. Totodată, șlefuirea intermediară cu un șmirghel fin îmbunătătește aderența dintre straturi și permite obținerea unei suprafețe perfect netede.

Întreținerea

Aplicarea în mod regulat a produselor de protecție extinde durata de viață a lemnului. Pe lângă refacerea stratului de protecție, în zonele unde poluarea aerului este mare, se recomandă spălarea anuală cu un detergent mai puțin agresiv, eliminându-se astfel riscul apariției ciupercilor și insectelor dăunătoare.

Cum protejăm mai mult timp lemnul? Cu ajutorul tehnologiei inovatoare Advance Hybrid Technology de la Sadolin.

Tehnologia  Advanced Hybrid Technology de la Sadolin se bazează pe interacțiunea unică a două rășini de înaltă calitate cu dimensiuni moleculare diferite. Prima rășină pătrunde adânc în lemn, protejându-l din interior și consolidând structura acestuia. Cea de-a doua creează la suprafață un strat extrem de rezistent, care protejează lemnul de efectele nocive ale apei si ale radiaților UV.

Lacul Sadolin Tinova beneficiază de tehnologia patentă  Advanced Hybrid Technology, ce asigură până la 12 ani de protecție. Sadolin Tinova este un impregnant de calitate superioară recomandat pentru protecția și decorarea suprafețelor exterioare din lemn: fațade, case de lemn, ferestre, uși, terase, garduri, mobilier de grădină. Întreaga gamă Sadolin este disponibilă în showroom-ul Metatools sau online pe www.metatools.ro, la secțiunea Produse.

Sadolin Tinova