Discurile diamantate DiaTehnik: performanță, precizie și control

Pentru a tăia materiale precum betonul sau piatra este nevoie de un disc care să ofere precizie. Discurile diamantate  sunt disponibile într-o gama vastă de dimensiuni și utilizări astfel că, indiferent de  mediul de lucru, DiaTehnik este o alegere inteligentă. Selectarea corectă a discului diamantat, corespunzătoare aplicației pentru care este utilizat, va asigura un timp de tăiere optim și un rezultat precis.

Discurile diamantate DiaTehnik au în componența lor diamante sintetice, aspect foarte important dacă ținem cont de faptul că performanța de tăiere este dată în principal de diamantele din pastilele discului. De asemenea, acestea sunt realizate prin sudare cu laser, cea mai recentă tehnică de producere a discurilor diamantate. DiaTehnik oferă o tăiere curată,  cu un nivel de vibrații redus. Discurile sunt disponibile într-o gamă de dimensiuni ce variază de la 115 mm până la 450 mm.

Tăierea umedă și tăierea uscată

Discuri diamantate pentru tăierea uscată se pot utiliza, de obicei, și pentru tăierea umedă. Cu toate acestea, dacă un disc diamantat pentru tăiere umedă este folosit prin utilizarea unei cantități necorespunzătoare de lichid de răcire sau chiar pentru tăiere uscată, lama de diamant se supraîncălzește și se deteriorează rapid sau, chiar mai rău, segmentul discului se poate rupe și poate răni operatorul.

Spre deosebire de tăierea umedă, în cazul căreia se utilizează apa ca lichid de răcire, tăierea uscată utilizează aerul pentru răcirea lamei de diamant. În timpul tăierii uscate, operatorul trebuie să realizeze tăieri de adâncimi reduse pentru a permite aerului să circule în jurul lamei de diamant. În cazul tăierii uscate durata fiecărei operațiuni de tăiere uscată poate varia de la câteva minute până la câteva secunde, în funcție de duritatea materialului tăiat. Din nou, în acest caz operatorul trebuie să efectueze tăieturi de mică adâncime, pentru a evita supraîncălzirea lamei discului diamantat.

Atenție! Nu forțați lama discului diamantat în materialul tăiat. Se recomandă utilizarea echipamentului de protecție a muncii alcătuit din: ochelari de protecție, căști, cască de protecție, mânuși, ghete de protecție și îmbrăcăminte de protecție.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *