Inginerii Metatools au livrat o instalație pentru echiparea unei secții de sudură-lăcătușerie/montaj din cadrul unei companii private. Proiectul a avut ca obiectiv final modernizarea și diversificarea producției, prin achiziționarea de echipamente ce maximizează performanța.  În cadrul proiectului s-a realizat livrarea și utilarea unei hale cu un echipament de sudură mecanizat ESAB CaB 300 5×5. Această instalație de sudură se adresează companiilor din domeniul confecțiilor metalice care doresc o productivitate cât mai mare, la costuri reduse.

Modelul CaB 300 S (standard) de la ESAB este conceput pentru comenzi automatizate în concept industrial, coloana și grinda pot suda la distanțe de 3 m până la 5 m, atât pe verticală cât și pe orizontală. Posibilitatea de rotire la 180° a coloanei oferă o  rază de acțiune completă.

Echipamentul de sudură mecanizat ESAB CaB 300 a fost achiziționat de către beneficiar întrucât cu ajutorul acestuia se pot suda obiecte cilindrice (cum ar fi virole, cazane, rezervoare mari) grație mecanismelor de mișcare cilindrică cu role, situate pe aceeași cale de rulare.  Mai mult, sistemul permite beneficiarului să automatizeze procesul de producție, în special în cazul obiectelor de mari dimensiuni, dificil de realizat prin sudare manuală.  Suplimentar, CaB 300 S poate fi dotat cu cameră de supraveghere.