Vizualizează instantaneu diferenţele de temperatură și documentează rezultatele

Anul 2018 aduce pe piața din România noul model de cameră termică digitală – GTC 400 C de la Bosch. Concret, o cameră termică digitală furnizează o imagine termică ce arată distribuţia temperaturilor din cuprinsul unei suprafeţe măsurate. Aparatul măsoară temperatura suprafeţelor obiectelor şi afişază rezultatele sub formă de imagine termică. Diferenţele de temperatură şi distribuţia căldurii pe suprafaţa măsurată devin astfel foarte vizibile.

Care este diferenţa dintre camera termică digitală GTC 400 C şi termodetectorul GIS 100 C?

Cu o cameră termică digitală precum GTC 400 C se măsoară şi se afişază distribuţia temeperaturilor de pe o suprafaţă mare. Mii de puncte de măsurare compun o imagine care furnizează o informaţie rapidă asupra zonelor critice. Acest lucru ajută la identificarea rapidă a problemelor (punţi termice, cabluri supraîncălzite, funcţionare sisteme încălzire, etc.)

GIS 1000 C Professional este un aparat foarte versatil pentru măsurători precise punctuale sau pe zone foarte mici.  Astfel, în funcţie de modul de lucru selectat, termodetectorul GIS 1000 C poate măsura şi afişa temperatura aerului din incintă cât şi umiditatea relativă a aerului din acea incintă. Cu ajutorul aplicaţiei mobile dedicate se pot documenta şi salva foarte uşor şi rapid lucrările efectuate cu acest aparat.

Aplicatii

Camera termică digitală GTC 400 C de la Bosch oferă soluții la cele mai comune probleme ale utilizatorilor precum: apartamentul nu se încălzește corespunzător, pentru situațiile de lucru în care nu se cunoaște locația țevilor din pardoseală sau pentru defecțiuni la nivelul panoului electric (pană de curent). În continuare , vă vom prezenta câteva situații de lucru pe care camera termică le poate rezolva rapid.

 

Problemă: Apartamentul nu se încălzeşte corespunzător

Cauze probabile:

  • Temperatura apei calde pe turul caloriferului nu este suficientă. Este necesară reglarea corespunzătoare a centralei termice.
  • Radiatorul conţine aer, făcând imposibilă umplerea completă cu apă caldă. Este necesară aerisirea radiatorului.

Relevant pentru: Instalatorii de sisteme de încălzire, ventilaţii şi aer condiţionat.

Problemă: Apartamentul nu se încălzeşte corespunzător

Cauze probabile:

  • Punţi termice cauzate de montarea defectuoasă a ferestrelor, permiţând pătrunderea aerului rece din exterior.

Relevant pentru: montatori de uşi şi ferestre, zugravi, montatori gipscarton, instalatori sisteme încălzire, ventilaţie, aer condiţionat (ex.: pentru probarea faptului că sistemul de încalzire funcționează corect, dar că problema poate veni de la o izolaţie termică defectuoasă a ferestrelor).

Problemă: Apartamentul nu se încălzeşte corespunzător

Cauze probabile:

Încălzirea din pardoseală nu funcţionează corespunzător deoarece:

‒ ţevile au depuneri şi nu încălzesc în mod egal. Curăţarea ţevilor este necesară.

‒ Există o fisură în ţevi şi pardoseala devine / este umedă.

Relevant pentru: instalatori HVAC, instalatori sanitari (ex.: instalarea unei noi căzi, mai mare, fără perforarea ţevilor de apă / încălzire).

Problemă: Unde sunt ţevile de încălzire din pardoseală?

Situaţie de lucru: montatorii de gipscarton vor să monteze un perete nou si trebuie sa fixeze profilele. In pardoseală sunt ascunse ţevile de încălzire. Trebuie date găurile de fixare fără a perfora ţevile. Similar, în cazul montării de pardoseli flotante, parchet. Trebuie determinată cu precizie pozitia ţevilor de încălzire din pardoseală pentru a se evita perforarea acestora.

Relevant pentru: montatori de gipscarton, montatori pardoseli, montatori uși și ferestre.

Problemă: Defecţiune panou electric (pană de curent)

Cauze probabile:

  • Siguranţă defectă sau subdimensionată.
  • Prinderi contacte slăbite.
  • Diametru cablu subdimensionat (tensiune prea mare – mai multa caldură degajată – pericol ardere cablu).
  • Supraîncălzire mecanisme cauzată de lipsa lubrefierii in rulmenţi si lagăre.

Relevant pentru: electricieni, servicii de mentenanţă, mentenanţă şi service maşini industriale.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *